ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: Ζητεί άμεση συνάντηση αρχηγών με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ

20:09 - 11 Ιουν 2013 | Πολιτική
ΠΑΣΟΚ: Ζητεί άμεση συνάντηση αρχηγών με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ
Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής του σε σχέση με την ΕΡΤ και προκειμένου κανείς να μην «παρεξηγήσει» τίποτα, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνονται τα εξής: «Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει σαφές στις επαφές που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος για το θέμα της ΕΡΤ, ότι διαφωνεί απολύτως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρει τις υπογραφές των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει αυτή την ΠΝΠ.
Το ΠΑΣΟΚ δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από κοινοβουλευτικά και διαδικαστικά τεχνάσματα, ούτε παίζει με την εθνική, κοινωνική και πολιτική του ευθύνη. Έχει αναλάβει –στην αρχή μόνο του- το τεράστιο βάρος πολύ δύσκολων αποφάσεων, για να εξυπηρετηθεί όμως ένας εθνικός στόχος: η έξοδος της πατρίδας από την  κρίση. Δεν δέχεται να ανοίγουν λανθασμένα μέτωπα με λανθασμένο τρόπο. Όποτε αυτό έγινε στο παρελθόν το πράγμα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.
Το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση όλου του προσωπικού παρουσιάστηκε σε εμάς από την κυβέρνηση ως επιτακτική ανάγκη, ώστε να εκπληρωθεί αμέσως ο όρος της μείωσης του προσωπικού του κράτους κατά 2.000 άτομα πριν την καταβολή της επόμενης δόσης.
Ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας της ΕΡΤ προφανώς υπάρχουν. Δεν προέκυψαν όμως τώρα. Η κυβέρνηση και οι συγκεκριμένοι αρμόδιοι υπουργοί της εποπτεύουν της ΕΡΤ επί έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση και χωρίς καμία βελτίωση στα θέματα αυτά.
Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των γενναίων, πραγματικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στις ΔΕΚΟ, στην ΕΡΤ. Είναι όμως κατά των φευγαλέων και επικίνδυνων κινήσεων εντυπωσιασμού. Κάθε ουσιαστική μεταρρύθμιση προϋποθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο και αξιόπιστη και διαφανή διαδικασία.
Δεν θέσαμε, ούτε θέτουμε ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας. Υπάρχει άραγε κανείς που το θέτει;
Τίθεται βεβαίως προφανές ζήτημα προγραμματικής συμφωνίας και κανόνων λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας να το λέμε. Υπάρχει άραγε κανείς που τώρα δεν το καταλαβαίνει;
Ζητούμε την άμεση συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Υπάρχει κανείς που δεν το θεωρεί τώρα αναγκαίο;»
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 20:17 - 11 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.