ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλειστηριασμοί και άνοιγμα τις Κυριακές πεδίο κόντρας για την τρικομματική κυβέρνηση

09:53 - 12 Ιουν 2013 | Πολιτική
Πλειστηριασμοί και άνοιγμα τις Κυριακές πεδίο κόντρας για την τρικομματική κυβέρνηση
Πλειστηριασμοί, άνοιγμα τις Κυριακές για τα εμπορικά αναμένεται να αποτελέσουν ακόμα και θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων καθώς το κλίμα στην κυβέρνηση μετά τις εξελίξεις στην ΕΡΤ είναι βαρύ.

Πρόκειται για δύο θέμα που αποτελούν κόκκινο πανί για ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ, που ψάχνουν να βρουν βηματισμό μετά και τις τελευταίες αρρυθμίες στην κυβερνητική συνοχή με αιχμή την ΕΡΤ.

Το Σεπτέμβριο αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της άρσης του παγώματος για του πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία. «Το θέμα θα συζητηθεί αργότερα. Από τον Σεπτέμβριο και μετά. /βούληση της Κυβέρνησης είναι να εξαντληθούν τα περιθώρια για κοινωνική ευαισθησία» τόνισε ανώτατο στέλεχος του ΥΠΑΝ μετά τη συνάντηση με την τρόικα.

Απόντος του Πόλ Τόμσεν, αλλά παρουσία του Μπόμπ Τράα, συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τα δάνεια και η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με την τρόικα να δίνει το πράσινο φως για το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ.

Έρχεται ν/σ για τον αγορανομικό κώδικα - Τι προβλέπει για τις Κυριακές

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΑΝ την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον αγορανομικό κώδικα στον οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Είναι ξεκάθαρο ότι στο φόνο και των συνολικών πολιτικών εξελίξεων αποκτά ιδιαίτερη σημασία η ψήφιση του νομοσχεδίου τις επόμενες ημέρες καθώς το θέμα των Κυριακών έχει προκαλέσει την αντίδραση του εμπορικού κόσμου αλλά και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον ανώτατη πηγή του ΥΠΑΝ η πρόταση νόμου περιλαμβάνει το άνοιγμα όλων των καταστημάτων πανελλαδικά 7 Κυριακές το χρόνο και 52 Κυριακές σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Εν τω μεταξύ εντός του μήνα θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ.

katastimata800 120613

Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε 1 ώρα και 45 λεπτά, συζητήθηκε το θέμα της ακρίβειας και οι προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης για το δεύτερο εξάμηνο του έτους μεταξύ των οποίων είναι και η δημιουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου αλλά και η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα και σε ότι αφορά στις τιμές, στόχος είναι η μελέτη του ΟΟΣΑ να αποτελέσει το πλαίσιο για παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους κλάδους ώστε να μειωθούν οι τιμές. Σε σχέση με την αδειοδότηση των επιχειρήσεων αναμένονται αλλαγές στο πλαίσιο το Φθινόπωρο, ενώ για τους αυτοκινητόδρομους το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι η Κυβέρνηση αναμένει το «πράσινο φως» από Κομισιόν για το θέμα το οποίο όπως είπε θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχει το οικονομικό επιτελείο με τους Επιτρόπους Μπαρνιέ και Χαάν την Πέμπτη.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.