ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτικό θρίλερ διαρκείας: Τη Δευτέρα το κρίσιμο τετ α τετ των πολιτικών αρχηγών

14:10 - 13 Ιουν 2013 | Πολιτική
Πολιτικό θρίλερ διαρκείας: Τη Δευτέρα το κρίσιμο τετ α τετ των πολιτικών αρχηγών
Σε πολιτικό θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του λουκέτου στη δημόσια ραδιοτηλεόραση με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και απρόβλεπτων πολιτικών εξελίξεων να παραμένει ανοιχτό, την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί για άλλη μια φορά στα διεθνή ΜΜΕ και το θέμα να πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις εντός και εκτός των τειχών. Το ραντεβού των εταίρων της συγκυβέρνησης ορίστηκε τελικά στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη. Το μεσημέρι από τη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διεμήνυσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει αλλά και δεν φοβάται τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να είναι αμετακίνητος στην κεντρική του απόφαση για την ΕΡΤ ακόμη κι αν αυτό σημαίνει προσφυγή στις κάλπες. Η μόνη υποχώρηση που φέρεται να είναι διατεθειμένος να κάνει αφορά στο χρόνο έναρξης του νέου σχήματος. Δηλαδή, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να προσεγγίσει τους δύο εταίρους του υποσχόμενος την ταχύτατη επανεκκίνηση της νέας ΕΡΤ ακόμα και μέσα στον Ιούλιο.

 

Το μπαλάκι πέφτει πάνω στους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη που από τη μια έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν διάλογο με ανοιχτή την ΕΡΤ αλλά ως γνωστόν δεν επιθυμούν την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές και θεωρούν ότι υπάρχουν τα περιθώρια για να τις αποφύγουν.

 

Στη ΝΔ κάποιοι ήδη έχουν εκφραστεί υπέρ των πρόωρων εκλογών με πάτημα το success story της κυβέρνησης, ωστόσο κανείς δεν είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση που μια τέτοια επιλογή δεν "βγει" και δεν  αποδειχτεί επωφελής για το κόμμα.

 Βενιζέλος: Basta! Σεβασμός!

Βενιζέλος: Δεν θέλουμε αλλά δεν φοβόμαστε τις εκλογές

 

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ μας βρίσκει απολύτως αντίθετους. Ταυτιζόμαστε με τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, του ελληνισμού!» τόνισε το μεσημέρι της Πέμπτης από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, σε μία ακόμη παρέμβασή του για το φλέγον ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η οποία όμως εξελίχθηκε σε ομιλία κατά της κυβερνητικής λειτουργίας και των πρακτικών του Πρωθυπουργού.
«Ο Πρωθυπουργός έχει την πρωταρχική ευθύνη να διασφαλίσει την υπόσταση της κυβέρνησης, που του κάναμε την μεγάλη τιμή να στηρίξουμε αποδεχόμενοι αυτόν ως Πρωθυπουργό ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά ήθη. Αλλά στα πλαίσια μιας ευρωπαϊκής κυβέρνησης» είπε με νόημα ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
«Οσοι υποτιμούν το ΠΑΣΟΚ λόγω δημοσκοπήσεων κάνουν τραγικό, ιστορικό λάθος. Δεν θέλουμε εκλογές, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές» προσέθεσε χαρακτηριστικά.
Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ότι και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έκαναν και αυτές λάθη με την ΕΡΤ. «Είναι ανάγκη να έχουμε μια θεσμικά ανεξάρτητη ΕΡΤ» προσέθεσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. «Είμαστε υπέρ της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο, αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή». «Το μαύρισμα της οθόνης μας βρίσκει απολύτως αντίθετους» δήλωσε. «Είναι αίτημα, ανάγκη και υποχρέωση μια θεσμικά ανεξάρτητη ΕΡΤ» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.
«Υπάρχει μία εθνική ανάγκη, η οποία δεν εξασφαλίζεται με τετελεσμένα γεγονότα» πρόσθεσε.
«Πιέσεις, απειλές, μυθεύματα, σενάρια περί του τι ήξεραν οι αρχηγοί ή τι δεν ήξεραν... basta. Λίγος σεβασμός» τόνισε.

 

politikoi arxigoi ert2 1

 

Διαβάστε επίσης στο "R" όλες τις σημαντικότερες εξελίξεις για το θέμα:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 13 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.