ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Προτείνει σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη δημόσια τηλεόραση - «Κατηγορηματικό όχι» ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ (upd)

20:45 - 14 Ιουν 2013 | Πολιτική
Σαμαράς: Προτείνει σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη δημόσια τηλεόραση - «Κατηγορηματικό όχι» ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ (upd)
Τον ορισμό επιτροπής ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης προτείνει ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει.

Σε δήλωσή του συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς προτείνει η επιτροπή αυτή, που θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, να συσταθεί από τον ειδικό εκκαθαριστή που έχει ορίσει ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Πρωθυπουργός τονίζει παράλληλα ότι το  νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση μπορεί να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα και δηλώνει ότι αναμένει «την αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό».

 

Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς, σε ομιλία του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, εμφανίστηκε ανυποχώρητος για το τερματισμό της ΕΡΤ

Επανέλαβε ότι είχαμε ΕΡΤ αλλά όχι δημόσια τηλεόραση, μίλησε για σκάνδαλα τα οποία «θα τα μάθει ο λαός». «Αυτή η ΕΡΤ είναι αμαρτωλή θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ανεξάρτητη ραδιοτηλεόραση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Αντίδραση από συμπολίτευση 

 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η «πρόταση» που παρουσιάσε ο κ. Σαμαράς είναι «κωδικοποίηση» των όσων  μετέφερε το πρωί ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, πρόταση που δεν έγινε τελικά δεκτή από την Ιπποκράτους και την Αγίου Κωνσταντίνου.

 

Προβληματισμό επικρατεί σε στελέχη της ΝΔ καθώς  εκτιμούν ότι μετά από την ομιλία Σαμαρά  και την ακολουθουμένη διαφωνία των κυβερνητικών εταίρων, ο πρωθυπουργός έχει εγκλωβιστεί.

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σημειώνουν ότι η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ σχετικά με τα σενάρια περί αλλαγής πρωθυπουργού, σημειώνουν χαρακτηριστικά «τι είναι οι πρωθυπουργοί για να τους αλλάζεις συνέχεια;».

 

Τι λένε στο ΣΥΡΙΖΑ

 

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διαρροές πως «το κυβερνητικό επιτελείο είναι έντονα προβληματισμένο από τα αποτελέσματα ερευνών που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα». Από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι βάσει αυτών των δημοσκοπήσεων, η απήχηση της ΝΔ σε απομακρυσμένες περιοχές και στις μεγάλες ηλικίες (που στήριξαν σημαντικά το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012) έχει υποχώρησει σημαντικά μετά από το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:49 - 14 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.