ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: Απορρίφθηκε η τροπολογία ΚΚΕ για την ΕΡΤ

22:00 - 18 Ιουν 2013 | Πολιτική
Βουλή: Απορρίφθηκε η τροπολογία ΚΚΕ για την ΕΡΤ
Απορρίφθηκε η τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) η οποία οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος δεν έκανε δεκτή την τροπολογία (είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για το «Ερρίκος Ντυνάν») επικαλούμενος το Σύνταγμα και συγκεκριμένα τα άρθρα που επιβάλλουν οι τροπολογίες οι οποίες έχουν οικονομική συνέπεια να συνοδεύονται από έκθεση συνεπειών.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ αποχώρησαν από τη Βουλή, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δεν πήραν το λόγο μετά την απόρριψη της τροπολογίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ.Παφίλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει τον Κανονισμό α λα καρτ και επέμεινε ότι η τροπολογία πρέπει να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία, ζητώντας μάλιστα και ονομαστική ψηφοφορία.

Ο Π.Κουρουμπλής από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι η τροπολογία πρέπει να συζητηθεί γιατί έχει και τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίστοιχη θέση διατύπωσε και ο Β.Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Μετά την απόρριψη της τροπολογίας, το ΚΚΕ αποχώρησε και κατήγγειλε τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι δεν πήραν τον λόγο στη συζήτηση για το αν θα συζητηθεί ή όχι η τροπολογία.

«Η κυβέρνηση με απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο εκμεταλλευόμενη τη σιωπή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αρνήθηκε να κάνει το αυτονόητο. Να αποδείξει δηλαδή ότι έχει πλειοψηφία στη βουλή και ότι μπορεί να εφαρμόσει αυτό το έκτρωμα που λέγεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» είπε ο κ. Παφίλης, συμπληρώνοντας:

«Όμως δεν τελειώσαμε. Το ΚΚΕ επανέρχεται, έχουμε καταθέσει την ίδια τροπολογία στο επόμενο νομοσχέδιο και σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα, να αποδείξει αν έχει πλειοψηφία στη βουλή για να εφαρμόσει αυτούς τους νόμους».

Αργότερα και ο Π.Κουρουμπλής κατήγγειλε από την Ολομέλεια «την εκκωφαντική σιωπή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ» και έδωσε το έναυσμα για την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «διαπιστώνονται μεθοδεύσεις που δεν συνηγορούν στο να έρθει στη Βουλή η πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.