ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κων/νος Καραμανλής και Ανδρ. Παπανδρέου στο ρητορικό «οπλοστάσιο» Τσίπρα

00:02 - 19 Ιουν 2013 | Πολιτική
Κων/νος Καραμανλής και Ανδρ. Παπανδρέου στο ρητορικό «οπλοστάσιο» Τσίπρα
Με μια αναφορά του στον Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και τον Ανδρέα Παπανδρέου στην ειδική συνεδρίαση τιμής της Βουλής για του βουλευτές της αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη και Γιώργη Τσαρουχά θέλησε να καταστήσει σαφές ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται σε όλους του χώρους του συνταγματικού τόξου.

Ιδιαίτερα μάλιστα τη ώρα που τα θέματα νομιμότητας και λειτουργίας της δημοκρατίας έχουν έλθει στο προσκήνιο με αφορμή την ΕΡΤ.

«Υπήρξαν σκοτεινά χρόνια. Τα σκοτεινά χρόνια της επτάχρονης δικτατορίας, όμως στο τέλος η δημοκρατία επικράτησε, η δημοκρατία νίκησε και εδραιώθηκε στη χώρα μας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σ΄αυτό - και πέρα από ιστορικά σοβαρότατες πολιτικές διαφορές- οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη μεταπολιτευτική συμβολή πολιτικών κομμάτων, πέρα από την αριστερά, πολιτικών μας αντιπάλων, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οφείλουμε, ωστόσο, να θυμόμαστε ότι αυτή η Δημοκρατία, που σήμερα αμφισβητείται και πάλι, γιατί έρχεται σε σύγκρουση με συγκεκριμένα σχέδια που άλλοι πέρα από τον κυρίαρχο λαό έχουν επιβάλει στην χώρα μας, αυτή η δημοκρατία έχει κυρίως κατακτηθεί με τους αγώνες, τη θυσία και το αίμα πολλές φορές του ελληνικού λαού. Δεν μας χαρίστηκε. Την κατέκτησε ο λαός μας με αγώνες. Και οφείλουμε να την υπερασπιστούμε» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.