ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «κόκκινο» οι τριαντάρηδες του ΠΑΣΟΚ πιέζουν για εκλογές

10:44 - 19 Ιουν 2013 | Πολιτική
Στο «κόκκινο» οι τριαντάρηδες του ΠΑΣΟΚ πιέζουν για εκλογές
Ασφυκτική πίεση για την υιοθέτηση μιας «σκληρής στάσης» απέναντι στον Πρωθυπουργό εν όψει και της νέα συνάντησης της τρικομματικής το απόγευμα ασκούν τα νεαρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Οι λεγόμενοι τριαντάρηδες, τους οποίους έχει επιχειρήσει να φέρει στο προσκήνιο τελευταία ο κ. Βενιζέλος θεωρούν ότι η ταύτιση με τις επιλογές Σαμαρά έχει οδηγήσει σε ιδεολογική ασφυξία το χώρο, απειλώντας την ίδια την παρουσία του στο πολιτικό σκηνικό. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζουν ακόμα και σενάρια άμεσων εκλογών, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να «ράψει νέο, πιο κόκκινο κουστούμι», απογαλακτιζόμενο τόσο με το παρελθόν του όσο και με τη Ν.Δ.
 
Δε διστάζουν μάλιστα να «ζυμώνουν» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αυτές τις απόψεις λέγοντας ότι η συνταγή της τρικομαμτικής δεν «τραβάει». Αντιμετωπίζουν τις εκλογές, δε, ως ευκαιρία «αναπαρθένευσης» του ΠΑΣΟΚ, ακόμα κι ως αφετηρία έναρξης ριζικής ανανέωσης, που μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή ηγεσίας. 
Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, πιέζει για εκλογές θεωρώντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί σε ένα "αξιοπρεπές" ποσοστό της τάξης του 5-6% που θα του εξασφαλίσει μεν μια θέση στη Βουλή, αυτομάτως όμως θα ανοίγει και θέμα διαδοχής του Ευάγγελου βενιζέλου από τη νέα γενηά του ΠΑΣΟΚ. Υπό αυτή τη λογική, οι εκλογές για κάποιους στο ΠΑΣΟΚ είναι προτιμώτερο να γίνουν τώρα, αφού υπάρχει ο κίνδυνος όσο περνάει ο καιρός και "αγριεύουν" οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει η τρικομματική κυβέρνηση, το ποσοστό που θα πάρει στις εκλογές να είναι πολύ μικρότερο, ή ακόμη και να μην αρκεί για να μπεί το κόμμα στη Βουλή.
Όλα αυτά συζητιούνται ανοιχτά και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος σαφώς και δεν επιθυμεί τις εκλογές, αλλά είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να αντέξει τις εσωκομματικές πιέσεις. 
 

Αντιδράσεις και από τους πιο μεγάλους

Ο Φοίβος Ιωαννίδης, πρώην Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος της Ζ΄ Αναθεωρητικής Βουλής, σε ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζει λάθος την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τον καλεί να το διορθώσει με γενναιότητα.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:37 - 19 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.