ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: "Με τη δημοκρατία δεν παίζουν σε αυτό τον τόπο"

23:18 - 19 Ιουν 2013 | Πολιτική
Την «άμεση συμμόρφωση με τη δημοκρατική νομιμότητα» ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση που έκανε το απόγευμα στην ΕΡΤ, όπου συμμετείχε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει για ένατη μέρα να παρανομεί κρατώντας κλειστό το σήμα εκπομπής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, διατηρώντας το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «έχει πέσει στο κατώτατο σκαλοπάτι της αυτογελοιοποίησης, αλλά και της καταρράκωσης των δημοκρατικών θεσμών». Η κυβέρνηση, οφείλει άμεσα να συμμορφωθεί με τη δημοκρατική νομιμότητα, οφείλει άμεσα να δώσει εντολή για να επαναλειτουργήσει, να επανεκπέμψει το σήμα της ΕΡΤ, με το προσωπικό και με τις διαδικασίες που εξέπεμπε μέχρι την ώρα που αποφάσισε παρανόμως να τη φιμώσει, είπε ο κ.

Τσίπρας.

Με τη δημοκρατία δεν παίζουν σε αυτό τον τόπο, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης ενώ αναφερόμενος στην κοινοβουλευτική διαδικασία δήλωσε ότι πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι σε αυτό τον τόπο υπάρχει κοινοβουλευτική διαδικασία, η οποία δεν μπορεί να αγνοείται, δεν μπορεί να παραβιάζεται. Οφείλουν άμεσα, σημείωσε, να φέρουν προς ψήφιση στη βουλή την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, ή και άλλων κομμάτων, που αφορά την ουσία, δηλαδή την ακύρωση της παράνομης, αντισυνταγματικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που δεν χαίρει της εμπιστοσύνης της βουλής, καθότι δεν έχει τη δεδηλωμένη πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε επίσης το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, να καταλάβουν ότι «σήμερα κρίνονται όλοι». Ας καταλάβουν καλά ότι δεν υπάρχουν συμβιβασμοί με τη βαρβαρότητα των απολύσεων και με το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει ως ήταν, η βουλή θα λειτουργήσει κανονικά, είπε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «Ειδάλλως, ότι και να αποφασίσουν σήμερα, ότι και να κάνουν, ο λαός μας είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη. Και κυρίαρχος σε αυτή την χώρα ήταν και θα παραμείνει ο λαός».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.