ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλίμα αντιπαράθεσης στη ΔΗΜΑΡ για τις κινήσεις Κουβέλη

10:21 - 21 Ιουν 2013 | Πολιτική
Κλίμα αντιπαράθεσης στη ΔΗΜΑΡ για τις κινήσεις Κουβέλη
Διαφωνίες βουλευτών στις αποφάσεις του Φώτη Κουβέλη.

Σε έντονο κλίμα πραγματοποιείται η συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, καθώς πολλοί βουλευτές εκφράζουν τη διαφωνία τους στις απόψεις και τις κινήσεις του προέδρου, Φώτη Κουβέλη.

Όπως όλα δείχνουν, η ΔΗΜΑΡ θα αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση και θα εξετάσει το ζήτημα της στήριξης ή ανοχής στην κυβέρνηση, εφόσον τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Διαφωνίες βουλευτών

Ωστόσο, τουλάχιστον δύο βουλευτές - οι κ. κ. Ψαριανός και Οικονόμου – σκέφτονται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση» ανέφερε σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις το πρωί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Οικονόμου. Σημείωσε πως κανένας υπουργός δεν θα πρέπει να παραιτηθεί. Ο Βασίλης Οικονόμου πρόσθεσε πως σέβεται τον Φώτη Κουβέλη και δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από το κόμμα.

Διαφωνίες με το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, διατύπωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον της χώρας και της ΔΗΜΑΡ. Σημείωσε πως σήμερα στα όργανα του κόμματος «θα συναποφασίσουμε για τη στάση μας στη Βουλή έναντι της κυβέρνησης, εάν θα στηρίζουμε ή εάν θα δίνουμε ψήφο ανοχής».

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από το κόμμα, χαρακτηρίζοντας όσα γράφοντα ως διαδικτυακά παραμύθια.

Επιπλέον, ο Νίκος Μπίστης, αφήνει αιχμές κατά του κ. Κουβέλη χαρακτηρίζοντας «παραλογισμό» τη στάση του. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μπίστης τονίζει: «Λυπάμαι για την στάση της ΔΗΜΑΡ, που βολοδερνει και όποια και αν είναι η τελική της επιλογή (πχ ανοχή) έχασε το τραίνο και το φάντασμα της κατάληξης του Καρατζαφέρη πλανάται πάνω της».

Ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση και να συνδιαμορφώσει την κυβερνητική πολιτική. «Σέβομαι τον Φώτη Κουβέλη και θα παραμείνω στη ΔΗΜΑΡ γιατί είναι δημοκρατικό κόμμα» είπε.

Μιλώντας στο Mega, ο Σπ.Λυκούδης απέφυγε να ξεκαθαρίσει την εικόνα, σημείωσε πάντως: «Είναι λογικό ο κόσμος να πιστεύει ότι η ΔΗΜΑΡ είναι εκτός κυβέρνησης». Αναφερόμενος στις αιτίες που οδήγησαν στην κυβερνητική κρίση, σημείωσε: «Είμαστε η Αριστερά της ευθύνης, θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε και η Αριστερά της Δημοκρατίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:34 - 21 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.