ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα ονόματα που ακούγονται για τον ανασχηματισμό

14:09 - 21 Ιουν 2013 | Πολιτική
Τα ονόματα που ακούγονται για τον ανασχηματισμό
Πιο πιθανή ημερομηνία η Δευτέρα.
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι υπουργοί της κυβέρνησης καθώς ήδη μετράει αντίστροφα η ώρα για την δημοσιοποίηση του νέου κυβερνητικού σχήματος. ήδη ο Πρωθυπουργός με τους στενούς του συνεργάτες σβήνει και γράφει στο σημειωματάριό του σταθμίζοντας το πώς θα πρέπει να διαμορφωθούν οι νέες ισορροπίες.

 

Οικονομικό επιτελείο

Βασικοί οικονομικοί υπουργοί φαίνεται να παραμένουν αμετακίνητοι με πρώτο το Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ωστόσο ίσως δει το υπουργείο του να "κομματιάζεται" καθώς αποτελεί ένα βαρύ και δυσκίνητο μηχανισμό με πάμπολλες αρμοδιότητες. Επίσης στα υπουργεία Εξωτερικών και τουρισμού δεν προβλέπονται αλλαγές εκτός εάν αναβαθμιστεί η Όλγα Κεφαλογιάννη. Ερώτημα αποτελεί το πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα στο υπουργείο Υγείας όπου η συγκατοίκηση Λυκουρέντζου Σαλμά είχε το προβλήματά της. Εκτιμήσεις φέρουν να μετακινείται ο υπουργός, ενώ αναζητείται αντικαταστάτης της κας Φ. Σκοπούλη. Στο έτερο "μνημονιακό" υπουργείο ο κ. Βρούτσης δίνει μάχη για την παραμονή,όπως άλλωστε και το "αλεξικέραυνο" των τελευταίων ημερών Σ. Κεδίκογλου, ενώ στο υπουργείο ΠΕΚΑ ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να μπει σε κομβική θέση στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (Γ. Μανιάτης;), κάτι που όμως προσκρούει στην δομική σχέση που έχει ο κ. Μ. Παπαγεωργίου (υφυπουργός αρμόδιος για ενεργειακά)με τον κ. Σαμαρά.

Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να αναβαθμίσει την παρουσία του, κάτι που συνδυάζεται με την αίσθηση αμφίπλευρης διεύρυνσης που θέλει να δώσει ο Πρωθυπουργός με αφορμή το συνέδριο της Ν.Δ. αλλά και την επανένταξη στον νεοδημοκρατικό κορμό στελεχών που αποσκίρτησαν...

 

Γ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:53 - 21 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.