ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: «Προσυπογράφω πλήρως τα όσα είπε ο πρωθυπουργός»

15:29 - 25 Ιουν 2013 | Πολιτική
Βενιζέλος: «Προσυπογράφω πλήρως τα όσα είπε ο πρωθυπουργός»
Με τη φράση «προσυπογράφω πλήρως τα όσα είπε ο πρωθυπουργός» ξεκίνησε τη δική του παρέμβαση στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος πλέον της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών μίλησε επίσης για την ανάγκη να εξαντληθεί η τετραετία και έθεσε τέσσερις βασικούς στόχους: την καταπολέμηση της ανεργίας, τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής και την εθνική κυριαρχία.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ιστορικός συμβιβασμός, όπως συνέβη στην Ιταλία τη δεκαετία του 1970, αλλά εθνική ανάγκη για τη χώρα.

Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα

Λίγη ώρα αργότερα, κατά την παραλαβή του υπουργείου Εξωτερικών από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως πρόκειται για κυβέρνησης εθνικής ανάγκης, που θα εξαντλήσει την τετραετία.
«Σήμερα είναι σημαντική μέρα όχι μόνο για το υπουργείο Εξωτερικών αλλά για τη χώρα, τους πολίτες, τις αγωνίες τους» είπε ο κ. Βενιζέλος προϊδεάζοντας ότι η ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής δεν θα περιοριζόταν στα σχετικά με τα καθήκοντά του στο υπουργείο Εξωτερικών.

Άλλωστε ήταν οι πρώτες επίσημες δηλώσεις του μετά τη συμφωνία με τον Αντώνη Σαμαρά για δικομματική κυβέρνηση, αφού όταν ζήτησε το λόγο στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου η ζωντανή κάλυψη από τα κανάλια διακόπηκε.

Αφού λοιπόν, ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον κ. Αβραμόπουλο για το έργο του, ο κ. Βενιζέλος άδραξε την ευκαιρία να μιλήσει για τους θεμελιώδεις στόχους της νέας κυβέρνησης, που είναι η προώθηση της ανάπτυξης και η αύξηση της απασχόλησης.

Επίσης θα καταστεί σαφές στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα, είπε ακόμη τονίζοντας ότι επέλεξε το υπουργείο Εξωτερικών με κριτήριο την κρισιμότητά του.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:40 - 25 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.