ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Ψήφος εμπιστοσύνης η επιλογή του TAP

20:37 - 28 Ιουν 2013 | Πολιτική
Σαμαράς: Ψήφος εμπιστοσύνης η επιλογή του TAP
Οι θετικές ειδήσεις για την Ελλάδα, όπως είναι η επιλογή του αγωγού TAP, θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, δήλωσε από το βήμα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την επιλογή του αγωγού «ψήφο εμπιστοσύνης» για τη χώρα μας, η οποία, όπως είπε, καθίσταται πόλος επενδύσεων, αποστομώνοντας τους «προφήτες της καταστροφής».

 

«Βάζουμε τη χώρα μας για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη», πρόσθεσε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.

 

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ, σημειώνοντας πως «σκόνταψε προσωρινά» προανήγγειλε όμως εξελίξεις. «Σύντομα» όπως είπε, «και σε αυτό θα πάρουν την απάντησή τους».


Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως η Ελλάδα προωθεί και ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που θα στηρίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΑΟΖ.
Κάνοντας έναν απολογισμό, είπε πως «σταθεροποιήσαμε τη χώρα» και πως «ανοίγει η λεωφόρος για ανάκαμψη», τόνισε όμως πως «πραγματικά δικαιωμένοι θα νιώσουμε όταν καταφέρουμε να νικήσουμε την ανεργία ειδικά των νέων, κάτι που θα γίνει με επενδύσεις, με διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας των νέων».


Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «το έργο του τελευταίου χρόνου το πετύχαμε όλοι μαζί, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ», ενώ επανέλαβε πως τώρα προχωράμε με δικομματική κυβέρνηση για να εξαντλήσουμε την τετραετία.

 

 

Ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε μια μικρή αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της ομίλιας του, που τον ανάγκαζε να κατέβει από το βήμα προσωρινά. Ωστόσο, μετά από λίγο συνέχισε την ομιλία του.

 

Σχετικά με το συγκεκριμένο γεγονός, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση:

«Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς την τελευταία εβδομάδα ταλαιπωρείται από ιογενή γαστρεντερίτιδα. Η ίωση, σε συνδυασμό με το επιβαρυμένο του πρόγραμμα, είχε ως αποτέλεσμα να αισθανθεί προσωρινή αδιαθεσία στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και να διακόψει την ομιλία του για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε την ομιλία του και επέστρεψε στην οικία του.»

 

 

Οι τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων

 

Από το ΠΑΣΟΚ απηύθυνε χαιρετισμό ο γραμματέας του, Νίκος Ανδρουλάκης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του Δημήτρης Βίτσας, από το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας και από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης.

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι την κυβέρνηση δεν την γέννησε η ιδεολογική συμπόρευση αλλά η εθνική ανάγκη και πως «στη νέα προγραμματική συμφωνία προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιες. Μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα, στην λειτουργία της αγοράς, μεταρρύθμιση στο κράτος με αξιολόγηση των δομών και του ανθρώπινου δυναμικού».

 

Ο Δημήτρης Βίτσας, στη σύντομη ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη τα δημοκρατικά κόμματα να καταπολεμήσουν το φαινόμενο του φασισμού. «Η χώρα βρίσκεται κάτω από τον ζυγό των μνημονίων. Χρέος όλων είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται να έχουν την έγκριση του λαού και να μη αφήσουν χώρο στον φασισμό να αναπτυχθεί. Οφείλουμε για το καλό του λαού μας να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και το Σύνταγμα» είπε. 

 

Ο Γιάννης Γκιόκας ανέφερε ότι «η ανάπτυξη, αν έρθει, θα είναι με υψηλή ανεργία και περιορισμούς και θα συνοδευθεί από ανταγωνισμούς και συγκρούσεις. Ο λαός πρέπει να σπάσει τον φαύλο κύκλο της ανάπτυξης με φτώχεια και να πάρει στα χέρια του τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας.

Δεν μας βρίσκει σύμφωνους η θεωρία των άκρων που τσουβαλιάζει τους εργατικούς αγώνες με άλλες μορφές ακόμη και φασιστικές».

 

Ο Σπύρος Λυκούδης δήλωσε ότι «η συνοδοιπορία μας δοκιμάστηκε από λάθη και παραλείψεις και οδήγησε στην αποχώρησή μας από την κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι «στην πορεία θα βρεθούν σημεία σύγκλισης».«Η τρόικα δεν μετριάζει αλλά εντείνει την ανάγκη να εκπονήσουμε ένα εθνικό σχέδιο που να έχει την αποδοχή της κοινωνίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα τον καλό» ανέφερε.

 

Σημειώνεται ότι οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρώθουν την Κυριακή.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:59 - 28 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.