ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γράφουν οι εφημερίδες

09:29 - 02 Ιουλ 2013 | Πολιτική
Οι νέες συναντήσεις των υπουργών με την τρόικα στο επίκεντρο του Τύπου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Γρίφος με τη δήλωση των τόκων

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο «αλαλούμ» με την εγγραφή των τόκων από καταθέσεις στις φορολογικές δηλώσεις προκάλεσε χθες το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο η οποία, αντί να λύσει το πρόβλημα, δημιούργησε μεγαλύτερη σύγχυση στους πολίτες! Μάλιστα, στην υπόθεση μπαίνει εμβόλιμα και ο έφορος, ο οποίος θα αποφασίζει ποιος τελικά είναι αυτός που θα πρέπει να δηλώσει τους τόκους".

 

ΕΘΝΟΣ: Κλειδώνει ο φόρος για τα ακίνητα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου παίρνει τον δρόμο για τη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο θα θεσπιστεί ο νέος φόρος για τα ακίνητα. Στη χθεσινή κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η τρόικα συμφώνησε με την κλίμακα των 33 συντελεστών, χωρίς αφορολόγητο".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το μέγα θηρίον = 666

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το μυστήριον του αριθμού 666 αποκαλύπτεται μέσω των λεξαριθμων".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 4 πακέτα προσλήψεων για 1.282 θέσεις σε ΔΕΚΟ

Η εφημερίδα γράφει ότι "άμεσες προσλήψεις με συμβάσεις έως 8 μηνών για 806 εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, 285 στη ΔΕΗ, 71 στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και 120 στην ΕΥΔΑΠ ".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τραγέλαφος με τις δηλώσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παράταση δόθηκε, αλλά τα προβλήματα σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παραμένουν. Ενδεικτικό είναι ότι δεν φτάνει να υποβάλεις σωστά τη δήλωσή σου, αλλά με βάση τις νέες διευκρινίσεις, πρέπει τα «έντυπα» να καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με συγκεκριμένη σειρά: πρώτα τα Ε2 και Ε3, κατόπιν η δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε1".

 

ΕΣΤΙΑ: Η συνύπαρξις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την τελευταία 35ετία, οι δύο βασικοί πολιτικοί αντίπαλοι στον τόπο μας ήταν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Από το 1977, όταν το ΠΑΣΟΚ ανήλθε στην αξιωματική Αντιπολίτευση, το πολιτικό μας σύστημα κατέστη δικομματικό. Και μέχρι το 2012, τα δύο αυτά κόμματα συνεκρούοντο και εναλλάσσοντo στην εξουσία. Οπότε φυσικό είναι το ένα να θεωρή υπεύθυνο το άλλο, για ό,τι στραβό συνέβη στον τόπο μας. Η μεν Νέα Δημοκρατία επιρρίπτει ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα στον Ανδρέα Παπανδρέου, το δε ΠΑΣΟΚ κατηγορεί αντιστοίχως «την δεξιά». Αυτό ήταν το σκηνικό μέχρι τώρα. Να όμως, που οι εξελίξεις οδήγησαν σε κυβερνητική συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ".

 

Η ΑΥΓΗ: Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου: Ο,τι πείτε, κ. Τόμσεν...

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χωρίς πάτο αποδεικνύεται το βαρέλι του Μνημονίου για την Ελλάδα και ρητορικά σχήματα τα περί «επανεκκίνησης» της οικονομίας από τον Αντ. Σαμαρά. Το κλιμάκιο της τρόικας, που συναντάται από χθες με τους υπουργούς, εντείνει το «μαρτύριο της σταγόνας» τεμαχίζοντας την επόμενη δόση των 8,1 δισ. σε δόσεις, τις οποίες θα χορηγεί αναλόγως της προόδου των συμφωνηθέντων. Σε ό,τι αφορά τα «συμφωνηθέντα», αυτά εμπλουτίζονται διαρκώς με νέα χαράτσια και περικοπές μισθών, συντάξεων, υπηρεσιών και ανθρώπων".

 

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δόση με... δόσεις

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η δόση προς την Ελλάδα των 8,1 δισ. ευρώ, καθώς πιθανολογείται ότι θα εκταμιεύεται με το σταγονόμετρο και υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόζονται κάθε φορά συγκεκριμένα μέτρα. Υψηλόβαθμο ευρωπαϊκό στέλεχος δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν πληροί ακόμα τις προϋποθέσεις για να λάβει τη δόση των 8,1 δισ.ευρώ, καθώς η αναδιάρθρωση του Δημοσίου -που αποτελεί και το μεγάλο αγκάθι των διαπραγματεύσεων- δεν έχει προχωρήσει όπως ορίζεται στο πρόγραμμα".

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Δώστε απολύσεις και νέους φόρους

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέα δέσμη από ισοδύναμα μέτρα παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο στην τρόικα, η οποία απαιτεί να κλείσουν οι «τρύπες» σε προϋπολογισμό και ΕΟΠΥΥ. Οι επικεφαλής των δανειστών έδειξαν από την πρώτη ημέρα κιόλας το σκληρό τους πρόσωπο, καθώς έβγαλαν «κόκκινο» στην κυβέρνηση που δεν έχει προχωρήσει στις 12.500 διαθεσιμότητες".

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Τριπλός καβγάς περί όνου σκιάς

Η εφημερίδα γράφει ότι "η κοινωνία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί πολιτικές διαμάχες οι οποίες δεν προσφέρουν αυτήν την ώρα ούτε στην πολιτική ούτε και στην επίλυση των προβλημάτων. Είναι πράγματι άξιο μελέτης το θέμα «πώς η χώρα μας έφτασε στη χρεοκοπία», δεν είναι όμως άξιο να μονοπωλήσει τη διαμάχη μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων ούτε -πολύ περισσότερο- να διαταράξει τη δύσκολη συγκατοίκηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση".

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΑνοικτά όλα τα μέτωπα με την τρόικα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανοικτά παραμένουν όλα σχεδόν τα θέματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας, ώστε να εγκριθεί η δόση από το Eurogroup της Δευτέρας 8 Ιουλίου, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός".

 

Ο ΛΟΓΟΣΟ μεγάλος αδερφός σκιάζει την Ευρώπη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεγάλο κύμα αντιδράσεων και «κλονισμός» στις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ενωσης προκαλούν οι αποκαλύψεις για την αμερικανική κατασκοπεία σε βάρος θεσμών της ΕΕ και ευρωπαϊκών κρατών".

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέες αντιλαϊκές ανατροπές από κυβέρνηση - τρόικα

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέες αντιλαϊκές ανατροπές συζητούν κυβέρνηση - τρόικα. Ετοιμάζουν αύξηση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, ίσως και πλήρη «απελευθέρωσή» τους. Μείωση των επικουρικών συντάξεων, του εφάπαξ στο Δημόσιο, των συντάξεων των ΕΒΕ. Επιτάχυνση των απολύσεων στο Δημόσιο, όπου μετά την ΕΡΤ σειρά παίρνουν οι εργαζόμενοι σε ΕΒΟ, ΕΛΒΟ, ΠΥΡΚΑΛ, ΕΑΒ, συμβασιούχοι, εκπαιδευτικοί, κ.λπ. Νέες περικοπές στην Υγεία, με όχημα τα χρέη και τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ. Νέα φοροεισπρακτικά μέτρα".

 

ΤΑ ΝΕΑ: Κατακραυγή για τον Μεγάλο Αδελφό

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας επιτέθηκαν χθες για πρώτη φορά εναντίον των ΗΠΑ, κατηγορώντας τες για μη φιλική συμπεριφορά και ζητώντας άμεσες εξηγήσεις για το μαζικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων. Ο Πρόεδρος Ομπάμα προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, δηλώνοντας ότι όλες οι μυστικές υπηρεσίες του πλανήτη προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει στις παγκόσμιες πρωτεύουσες. Και ο άνθρωπος που έκανε τις αποκαλύψεις, ο Εντουαρντ Σνόουντεν, ζήτησε άσυλο στη Ρωσία".

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στα μαλακά έπεσαν οι πρώτοι τοκογλύφοι

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τρία θερμά μέτωπα. Σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα 8,1 δισ.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, το φετινό δημοσιονομικό κενό με επίκεντρο τα ελλείμματα σε ΕΟΠΥΥ και Ταμεία, αλλά και η φορολόγηση των ακινήτων βρίσκονται στο «μικροσκόπιο», και η Αθήνα επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, με ορατό, όμως, τον κίνδυνο αυτό να μην καταστεί εφικτό έως το Eurogroup της Δευτέρας".

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η τρόικα βλέπει πολλά κενά και θέλει να σπάσει τη δόση

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δυσπιστούν οι επικεφαλής της τρόικας για την αποτελεσματικότητα των εναλλακτικών μέτρων που παρουσίασε η κυβέρνηση όσον αφορά την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για την περίοδο 2013-2014, αλλά και σχετικά με τις προαπαιτούμενες δράσεις (απολύσεις, κάλυψη ελλειμμάτων ΕΟΠΥΥ και ασφαλιστικών ταμείων) οι οποίες είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων των δανείων".

 

ΚΕΡΔΟΣ: Σε δόσεις πάλι η... δόση

Η εφημερίδα γράφει ότι "το αγχωτικό σενάριο της καταβολής της επόμενης δόσης σε... δόσεις επιθυμεί να αποφύγει η κυβέρνηση στις νέες διαπραγματεύσεις της με την τρόικα, με τα εκκρεμή ωστόσο ζητήματα της κινητικότητας, του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ αλλά και του φόρου στα ακίνητα να «ψαλιδίζουν» τις προσδοκίες".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.