ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Βερολίνο ο Σαμαράς την Τετάρτη στη Σύνοδο για την ανεργία

22:54 - 02 Ιουλ 2013 | Πολιτική
Στο Βερολίνο ο Σαμαράς την Τετάρτη στη Σύνοδο για την ανεργία
Στο Βερολίνο θα βρεθεί την Τετάρτη ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση Κορυφής για την ανεργία των νέων που διοργανώνει η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ.

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Ελλάδα το βράδυ της ίδιας μέρας, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Παρόντες στο Βερολίνο θα είναι ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Λιθουανίας (προεδρέουσας της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο) Αλγκιρντάς Μπουτκεβίτσιους και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν Χερμάν βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μπαρόζο.

Το συνέδριο έρχεται λίγο μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στην κορυφή της οποίας τέθηκαν τα μέτρα για καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Η συνάντηση των «27» είχε καταλήξει σε συμφωνία για σχέδιο 6 δισ. ευρώ και προώθηση του θεσμού «Εγγύησης Νεολαίας» -με στόχο τη διασφάλιση θέσης εργασίας, σπουδών ή μαθητείας σε ανέργους κάτω των 25 ετών.

Ποσό της τάξεως των 160 ως 180 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα λάβει η Ελλάδα τη διετία 2014- 2015 για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων κάτω των 29 ετών, από το σύνολο των 6 δισ. ευρώ.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχεδιάζει μια δυναμική στρατηγική για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να χρησιμοποιηθούν τα αδιάθετα υπόλοιπα των διαρθρωτικών Ταμείων των ετών 2014 -2017, για ειδικές δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας. Αποφασίστηκε, επίσης, η επιτάχυνση και η εμπροσθοβαρής εκταμίευση των 6 δισ. ευρώ για το «Πρόγραμμα Απασχόλησης των Νέων», με στόχο η υλοποίησή του να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2014.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, το Πρόγραμμα Απασχόλησης των Νέων αφορά κυρίως σε ευρωπαϊκές περιφέρειες με ποσοστά ανεργίας στους νέους που ξεπερνούν το 25%.

Ως εκ τούτου, όλες οι περιφέρειες της Ελλάδας εντάσσονται σε αυτό, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, εκτιμώντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θα λάβει από 160 έως 180 εκατ. ευρώ τη διετία 2014-2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.