ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα παρέμβαση Παπανδρέου με αφορμή τον Αντετοκούμπο

08:14 - 03 Ιουλ 2013 | Πολιτική
Τη νέα παρέμβαση από τον Γ.Παπανδρέου προκάλεσε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον 18χρονο μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούμπο. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έβαλε στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό, επικρίνοντας τη στάση του απέναντι στο νόμο του ΠΑΣΟΚ για την ιθαγένεια. «Ας αποτελέσει η στάση τους [των αδελφών Αντετοκούμπο] δίδαγμα για όλους και βεβαίως για τον πρωθυπουργό και το κόμμα της ΝΔ» επισημαίνει ο Γ.Παπανδρέου.

Υπερασπιζόμενος το νόμο του ΠΑΣΟΚ για την ιθαγένεια και τηρώντας αποστάσεις από το συναινετικό κλίμα μεταξύ των εταίρων της δικομματικής κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου σημειώνει: «Η στάση των αδελφών Αντετοκούμπο, που ανέμιζαν την ελληνική σημαία στη διάρκεια της εκδήλωσης για την επιλογή των νέων παικτών του ΝΒΑ, πρέπει να αποτελέσει δίδαγμα για τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ που όχι μόνο δεν στήριξαν, ως αντιπολίτευση, το νόμο για την ιθαγένεια που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και αργότερα, ως κυβέρνηση, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αλλάξουν την ουσία του νόμου».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ειδικότερα: 

«Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον νεαρό Έλληνα διεθνή καλαθοσφαιριστή, Γιάννη Αντετοκούμπο, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες επιλέχθηκε στο νούμερο 15 της διαλογής παικτών του ΝΒΑ από τους Μιλγουόκι Μπακς.

»Πέρα από τους συμβολισμούς όμως, οι κινήσεις αυτές απαιτούν και ουσιαστικό περιεχόμενο. Και αυτό, ο πρωθυπουργός και το κόμμα της ΝΔ, θα έπρεπε να το έχουν δείξει στηρίζοντας τον προοδευτικό νόμο 3838 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την απόδοση της Ιθαγένειας. 

»Αντ' αυτού, όχι μόνο εξέφρασαν την άρνησή τους ως αντιπολίτευση, αλλά και αργότερα, ως κυβέρνηση, διακήρυξαν την απόφασή τους για αλλαγή της ουσίας του σχετικού νόμου. 

»Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, ο Γιάννης Αντετοκούμπο και ο αδερφός του, ανέμιζαν την Ελληνική Σημαία κατά την διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης στις ΗΠΑ. Τα αδέρφια Αντετοκούμπο, με την στάση τους, μεγάλωσαν, δεν μίκρυναν την Ελλάδα και έδειξαν ότι δεν είναι το DNA, το χρώμα ή η καταγωγή που προσδιορίζουν την Ελληνικότητα.

»Ας αποτελέσει η στάση τους, λοιπόν, δίδαγμα για όλους και βεβαίως, για τον πρωθυπουργό και το κόμμα της ΝΔ. Έχουν την δυνατότητα να δείξουν ότι το μήνυμα που εξέπεμψαν τα δύο αδέρφια από την άλλη άκρη της γης και το έλαβαν και το μετουσίωσαν σε στάση ζωής».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.