ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλειστοί οι δήμοι τη Δευτέρα λόγω κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων

00:45 - 08 Ιουλ 2013 | Πολιτική
Κλειστοί θα παραμείνουν οι δήμοι τη Δευτέρα, με εξαίρεση τις κοινωνικο - προνοιακές δομές, όπως αποφάσισε το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα της ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας.

Την πρόταση έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ.Ασκούνης και συνυπέγραψε ο επικεφαλής των δημάρχων της ΝΔ, δήμαρχος Λαρισαίων Κ.Τζανακούλης. Στη διάρκεια της συνεδρίασης σημειώθηκαν εντάσεις, ειδικά κατά την τοποθέτηση του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη, ο οποίος εξερχόμενος από το κτίριο δέχθηκε επίθεση.

Κινητοποιήσεις έχουν αποφασίσει επίσης η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, από κοινού δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12.00 έως το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 12.30. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ.Ασκούνης επισήμανε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί, μετά τη συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι της Δευτέρας το ΔΣ της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκης.Όπως είπε ο κ. Ασκούνης, η συμφωνία με την τρόϊκα προβλέπει έως το τέλος Ιουλίου, να μπουν σε κινητικότητα 2.400 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 2.000 από το υπουργείο Παιδείας και 50 υπάλληλοι από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στη συνέχεια, για το ερχόμενο δίμηνο, Αύγουστο - Σεπτέμβριο, η συμφωνία προβλέπει να μπουν σε κινητικότητα 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί.

Όπως είπε ο κ. Ασκούνης, συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επωμισθεί περισσότερο από το 50% της κινητικότητας.Πριν από τη σύσκεψη της ΚΕΔΕ, ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης είχε συνάντηση με δημάρχους που έχουν εκλεγεί με την υποστήριξη της ΝΔ. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και συζητήθηκαν η συμφωνία με την τρόϊκα για την κινητικότητα και τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εν τω μεταξύ, σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Κυρ.Μητσοτάκη. Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγορεί τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι χρησιμοποιεί απαράδεκτες και απαξιωτικές εκφράσεις για τους δημοτικούς υπαλλήλους «ως άλλος Γκαουλάιτερ».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «"Η εργασιακή αρτιότητά τους δεν είναι αποδεδειγμένα η απαιτούμενη", είπε και επιχείρησε κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης να διαχωρίσει εργασιακές ομάδες. [...] Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θέλουν να διαιρέσουν τους εργαζομένους στο Δημόσιο για να μπορέσουν να επιτύχουν τις απολύσεις που η τρόικα απαιτεί και οι υποτακτικοί της στην Ελλάδα τρέχουν να εκτελέσουν [...]. Δεν πρόκειται να το καταφέρουν.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με του υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους θα παλέψουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους.»Γιατί με τα 800-900 ευρώ που λαμβάνουν ζουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειες τους και πληρώνουν τους εξοντωτικούς φόρους και τα χαράτσια που τους έχουν επιβληθεί. Δεν λαμβάνουν 10.000 ευρώ το μήνα για να κάθονται στα πολυτελή γραφεία τους και να επιλέγουν ποιους θα απολύσουν σήμερα και ποιους αύριο.»

Αλήθεια, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που με χαρά αποδέχθηκε την καρέκλα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που ακριβώς έχει δουλέψει; Είναι ικανός να χαρακτηρίζει με θράσος τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανάξιους και να λέει ότι εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους; »

 

Από την πλευρά του, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέψευσε ότι έχει γίνει τέτοιου είδους δήλωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.