ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτο κρίσιμο τεστ για την κυβερνητική συνοχή η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

09:11 - 11 Ιουλ 2013 | Πολιτική
θα είναι η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης την Τρίτη το βράδυ, μια μέρα πριν από την άφιξη στην Αθήνα του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, με τη συμμετοχή των υπουργών Γ. Στουρνάρα, Κ. Μητσοτάκη, Γ. Μιχελάκη, είναι απολύτως ενδεικτική της αγωνίας που υπάρχει στα ηγετικά κλιμάκια της κυβέρνησης για τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται ειδικά σε σχέση με το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Ήδη, δύο βουλευτές της ΝΔ (Ν. Κακλαμάνης και Μ. Ταμήλος) έχουν δημοσίως αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και άλλα μέλη της Κ.Ο της ΝΔ στο παρασκήνιο εκφράζουν δυσφορία.

Σε συνεδρίαση του ΚτΕ ΠΑΣΟΚ εκφράστηκε γκρίνια από αρκετούς βουλευτές ειδικά για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και γενικότερα για τις επικείμενες απολύσεις.

Μάλιστα, συμφωνήθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης προκειμένου να γίνει μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση για την αναδιάρθρωση στο Δημόσιο.

Το ξέσπασμα του στενού συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση καθώς ο βουλευτής Κοζάνης διεκδικούσε τη θέση του υπουργού Εσωτερικών και επομένως θα μπορούσε να είναι αυτός ο συνομιλητής της Τρόικας σε ό,τι αφορά τη «σφαγή» στους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.