ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυρίαρχος ο Τσίπρας

10:18 - 15 Ιουλ 2013 | Πολιτική
Ο Αλέξης Τσίπρας, πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, καθώς κατάφερε να περάσει το σύνολο των θέσεών του στο κείμενο της πολιτικής απόφασης και να αποσπάσει το 74% του συνεδριακού σώματος.

«Το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, έναν ιστορικό σταθμό για την Αριστερά και τη δημοκρατία» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του ιδρυτικού Συνεδρίου.

 

Και συνέχισε: «Τρεισήμισι χιλιάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου. Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο. Με καθαρές αποφάσεις. Κάναμε το ιστορικό βήμα.

 

Από αύριο, με το νέο μας Κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία. Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα».

 

Μετά την εκλογή του δήλωσε:

 

«Το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, έναν ιστορικό σταθμό για την Αριστερά και τη δημοκρατία. Τρεισήμισι χιλιάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου. Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο. Με καθαρές αποφάσεις. Κάναμε το ιστορικό βήμα. Από αύριο, με το νέο μας Κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία. Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα».

Ιστορικό σταθμό για την Αριστερά και τη Δημοκρατία χαρακτήρισε το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας.

"Εύλογος χρόνος" για την αυτοδιάλυση

 

Στο πλαίσιο της συζήτησης επί του καταστατικού, η πλειοψηφία του Συνεδρίου υπερψήφισε την πρόταση να δοθεί στις συνιστώσες (που δεν έχουν αυτοδιαλυθεί) εύλογος χρόνος για την αυτοδιάλυση τους μετά από διαβούλευση, αντικαθιστώντας την αρχική πρόταση που προέβλεπε δύο με τρεις μήνες.

 

Το Σάββατο, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους «αριστερούς σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν, σε όλους τους πατριώτες και τους δημοκράτες, σε όσους ανήκαν σε μια παράταξη και προδόθηκαν και τώρα εδώ βρίσκουν τις αξίες και τα οράματα τους, στους διανοούμενους και ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες λέγοντας πως «ζητάμε συμπόρευση για να αλλάξει πορεία η χώρα».

 

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «απέναντι μας είναι ένας αντίπαλος που θα δώσει τη μάχη μέχρις εσχάτων γιατί θα χάσει τα πάντα, διαπλοκή, προνόμια και πρόσβαση στην εξουσία» και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στο προσκήνιο όχι ως δύναμη εναλλαγής, αλλά ως δύναμη τεράστιων αλλαγών και ανατροπών.

 

Επίσης, πρότεινε στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ να ισχύει η αρχή «ένα μέλος, μια ψήφος, όχι προνόμια, όχι αποκλεισμοί» και να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος.

Γλέζος: "Πανώριμοι" να φέρουμε το λαό στην εξουσία

 

«Είμαστε ώριμοι, πανώριμοι, όχι για να κυβερνήσουμε εμείς, αλλά για να φέρουμε τον λαό στην εξουσία» δήλωσε ο βετεράνος αγωνιστής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος. Όλη η Αριστερά μπαίνει μπροστά στις ευθύνες της και ο καθένας καλείται να ανταποκριθεί στο προσκλητήριο των καιρών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.