ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λίστα Λαγκάρντ: Στην Ολομέλεια η απόφαση για τον Παπακωνσταντίνου

18:18 - 15 Ιουλ 2013 | Πολιτική
Λίστα Λαγκάρντ: Στην Ολομέλεια η απόφαση για τον Παπακωνσταντίνου
Σε εξέλιξη είναι στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του πορίσματος της Προκαταρκτικής Επιτροπής σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλαντζής ενημέρωσε τους βουλευτές ότι ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει πως θα κάνει χρήση του δικαιώματος να προσέλθει στη συζήτηση και να λάβει το λόγο.


Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11 το βράδυ και θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία για το ενδεχόμενο παραπομπής του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται να στηθούν τρεις κάλπες, μια για κάθε αδίκημα, σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας: Για τη νόθευση εγγράφου, για την απιστία περί την υπηρεσία και για την παράβαση καθήκοντος.


Αν παραπεμφθεί, εντός εβδομάδος θα διεξαχθεί η κλήρωση για τη συγκρότηση του Δικαστικού Συμβουλίου.


Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα που υπογράφουν οι επτά βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προτείνεται η παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου για τρία αδικήματα, νόθευση (άρθ. 242&1-2-3 Π.Κ.) σε βαθμό κακουργήματος, απιστία σχετικά με την υπηρεσία (άρθ. 256 Π.Κ.) σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος (άρθ. 259 Π.Κ) σε βαθμό πλημμελήματος.


Ξεχωριστά πορίσματα έχουν καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.