ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γενική απεργία για τη διαθεσιμότητα

06:54 - 16 Ιουλ 2013 | Πολιτική
Γενική απεργία για τη διαθεσιμότητα
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις με αιχμή τις διαμαρτυρίες στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Υγείας, κλιμακώνεται η αντίδραση συνδικάτων και εργαζομένων.

Σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, ενώ κλειστές θα μείνουν  όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δήμοι.

 

Στις 20.30, παραμονή της ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλ. Συντάγματος, με προσπάθεια συμμετοχής όλων των κλάδων εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.

 

Αναμένεται να πραγματοποιηθεί ολονύχτια διαμαρτυρία, ενώ θα γίνει προσπάθεια και για συναυλία συμπαράστασης.


Μέσα Μεταφοράς

 

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων θα επέλθει από τις 10 το πρωί, ενώ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 το βράδυ.

Ακινητοποιημένος, επίσης, θα είναι όλη τη μέρα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

 

Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

 

Έτσι, επιβάτες με προορισμό το αεροδρόμιο μπορούν να εξυπηρετούνται, μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ, μέσω των λεωφορειακών γραμμών Χ95, από Σύνταγμα/Εθνική Άμυνα ή Χ97, από Δάφνη.

 

Κανονικά θα λειτουργούν Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ.

 

Κλειστοί θα είναι την Τρίτη, από τις 9.30 το πρωί οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

http://live.nooz.gr/image.ashx?fid=648661

Τα τρένα δεν θα πραγματοποιούν κανένα δρομολόγιο.

 

Λόγω της 24ωρης απεργίας ματαιώνονται, σήμερα, τα τελευταία βραδινά δρομολόγια καθώς και τα και τα πρωινά

δρομολόγια της Τετάρτης, 17 Ιουλίου.

 

Κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια στις τουριστικές αμαξοστοιχίες, με διαδρομές Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο και Α. Λεχώνα- Μηλιές.

 

Προβλήματα και στις πτήσεις

 

Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία -με στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00- ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

 

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα εξυπηρετούνται οι παρακάτω πτήσεις:

 

- Πτήσεις πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών- Μακεδονίας,

- Πτήσεις ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις,

- Πτήσεις αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις,

- Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών- πρωθυπουργοί και πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

 

Οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

 

Από τις 09:00 το πρωί οι Δημοτικοί Αστυνομικοί έχουν συγκεντρωθεί στη Μοναστηρίου και με μηχανοκίνητη πορεία θα καταλήξουν στη Λ. Στρατού.

 

Στις 10:00 άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα κάνουν για να καταλήξουν στην ΕΡΤ3.

 

Στις 10:30 στο άγαλμα του Βενιζέλου η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

 

Στις 11:30, στην ΕΡΤ3 έχουν καλέσει σε συγκέντρωση το ΕΚΘ, η ΕΔΟΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εξωκοινωβουλευτική αριστερά.

 

Στην ΕΡΤ3 θα καταλήξουν και οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα συγκεντρωθούν νωρίτερα στο Δημαρχείο.

 

Το απόγευμα, στις 20:00 υπάρχει κάλεσμα στο Facebook για συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, ενώ την ίδια ώρα θα αρχίσουν συναυλίες στη Λ. Στρατού.

 

Λουκέτο και στα δημόσια νοσοκομεία

 

Τόσο την Τρίτη, όσο και την Τετάρτη 24 Ιουλίου, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες.

 

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αν και φαίνεται προς στιγμήν ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα, στέκονται δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες τους, που απειλούνται με απόλυση.

 

Οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν «ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας», δηλώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και σημειώνουν πως η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού στα νοσοκομεία «ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας», που οδηγούν στο κλείσιμο χειρουργικών αιθουσών και κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στη διάλυση τμημάτων.

Την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.

 

Παράλληλα, έως και την Τετάρτη, μετά από απόφαση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), μπήκαν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας οι δήμοι.

 

Λειτουργούν μόνο οι κοινωνικές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη -παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου- οπότε δεν θα λειτουργήσει απολύτως τίποτα.

 

Για την αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους και ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν στις γειτονιές, αλλά και έξω από τα σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, η ΚΕΔΕ προτείνει συγκέντρωση αιρετών και πορεία προς τη Βουλή, ενώ όπως είπε ο κ. Ασκούνης οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις ενδέχεται να κλιμακωθούν, καθώς εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο, υπάρχει πρόταση για λουκέτο διαρκείας στους δήμους και για παραιτήσεις δημάρχων.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:40 - 16 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.