ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Άγκυρα ο Βενιζέλος

11:50 - 17 Ιουλ 2013 | Πολιτική
Στην τουρκική πρωτεύουσα μεταβαίνει την Παρασκευή ο κ. Ευ. Βενιζέλος για συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.
Η επίσκεψη γίνεται έπειτα από πρόσκληση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, και λίγες ημέρες μετά τις σημαντικές διαβουλεύσεις που είχε στη Λευκωσία.
 
Αναμφίβολα το Κυπριακό, αλλά και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσουν το βασικό μενού της συνάντησης. Σημειώνεται ότι αμέσως μετά, τη Δευτέρα, θα παραστεί στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συζητηθεί η κατάσταση στη Συρία και στην Αίγυπτο.
 
Η επίσκεψη γίνεται σε μια περίοδο που η Ουάσιγκτον επιθυμεί, όπως το «R» ανέφερε σε ρεπορτάζ για τη επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ,  να υπάρξει καλύτερο κλίμα στις ελληνοτουρικές σχέσεις ως αντίβαρο των όσων συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Γι ΄ αυτό και ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος επιθυμεί να τονώσει και το προσωπικό του προφίλ μέσα από τη διπλωματική δραστηριότητα, φέρεται αποφασισμένος να επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες.
 

Η επίσκεψη παράλληλα έρχεται την ώρα που η Ελληνική πλευρά σχεδιάζει να ανοίξει και πάλι το θέμα της Αμμοχώστου, ως κίνηση που θα προλάβει τις εξελίξεις και θα δημιουργήσει θετικό Momentumστο Κυπριακό.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.