ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Άκυρο» στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση σύστασης εξεταστικής για την ΕΡΤ

20:42 - 18 Ιουλ 2013 | Πολιτική
Απορρίφθηκε με 163 ψήφους κατά έναντι 84 υπέρ, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ. Την πρόταση καταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ την υπερψήφισαν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ.

Ο Χ.Αθανασίου υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι καταρρίπτεται ο μύθος πως η ΕΡΤ καταργήθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ απέρριψε και τις κατηγορίες ότι δεν συνέτρεχαν οι συνταγματικοί λόγοι για την έκδοσή της, τονίζοντας ότι η δημιουργία ασφάλειας δικαίου ήταν αναγκαία και επιβεβλημένη.

«Ο πρωθυπουργός κατ' επανάληψη δήλωσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ όποια και αν είναι, γιατί εμείς πιστεύουμε στο κράτος δικαίου. Την συνταγματικότητα των νόμων την κρίνουν τα δικαστήρια. Στον βωμό των σκοπιμοτήτων δεν μπορεί να θυσιάζεται η συνταγματικότητα και οι αρχές του κράτους δικαίου», επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ακόμα, ο Χ.Αθανασίου υποστήριξε ότι συνεχίζοντας οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ να εκπέμπουν από τις κατειλημμένες εγκαταστάσεις στην Αγία Παρασκευή, αντιβαίνουν το πνεύμα της απόφασης του ΣτΕ.

Παράλληλα χαρακτήρισε λανθασμένη την αιτίαση του ΣΥΡΙΖΑ για ζημιά του δημοσίου από το κλείσιμο της ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι υιοθέτησε μόνο την άποψη της μειοψηφίας του ΣτΕ και όχι της πλειοψηφίας του. 

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει έρεισμα στο νόμο», κατέληξε ο Χ.Αθανασίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:47 - 18 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.