ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Δεύτερο κύμα" κινητικότητας επί τάπητος στο Μέγαρο Μαξίμου

09:16 - 23 Ιουλ 2013 | Πολιτική
Yπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου Ευ.Βενιζέλου, συνεδριάζει αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου το κυβερνητικό σύμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας, καθώς και η αξιολόγηση δομών και προσωπικού, όπως και τα οργανογράμματα των υπουργείων.

Στη συνάντηση στην όποια θα είναι παρών ο υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, το συντονισμό θα έχει ο  υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ακόμα οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος και Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος.
Στόχος της σύσκεψης είναι να διαπιστωθεί πως προχωρά η μεταρρύθμιση, να ελεγχθεί αν τηρούνται οι προθεσμίες, αλλά και να ασκηθεί πίεση στους υπουργούς που κωλυσιεργούν και δεν καταρτίζουν τις λίστες για την κινητικότητα των υπαλλήλων στα υπουργεία τους.

Οι προθεσμίες που έχει θέσει η τρόικα είναι ασφυκτικές. Μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα πρέπει όπως συμφωνήθηκε, να μπουν σε κινητικότητα 4.200 υπάλληλοι. Στο δεύτερο κύμα, του Σεπτεμβρίου, προβλέπεται να τεθούν υπό το ίδιο καθεστώς επιπλέον 8.300 υπάλληλοι, και τον Δεκέμβριο άλλοι 14.500 δημόσιοι υπάλληλοι.

Προκειμένου να διευκολυνθεί ο έλεγχος της προόδου, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ετοίμασε έναν ειδικό φάκελο, τον οποίο παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, που επέστρεψε τη Δευτέρα το βράδυ στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:05 - 23 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.