ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Παρασκευή η απολογία του Β. Ρέστη, παραμένει κρατούμενος

18:40 - 23 Ιουλ 2013 | Πολιτική
Την Παρασκευή η απολογία του Β. Ρέστη, παραμένει κρατούμενος
Ο εφοπλιστής καταγγέλλει πρώην συνεργάτη του και ζητεί να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Τι λέει η Εθνική.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα απολογηθεί ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης μετά την προθεσμία που ζήτησε από την ανακρίτρια, αρμόδια για θέματα διαφθοράς, Ρέα Κατσίβελη.
Ο εφοπλιστής, που συνελήφθη για υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του και στην συνέχεια οδηγήθηκε στην ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε κι έλαβα προθεσμία για να απολογηθεί.
Το ένταλμα εκδόθηκε με αφορμή εισαγγελική έρευνα που είχε ξεκινήσει στις αρχές του χρόνου μετά από καταγγελίες για δάνεια που είχαν χορηγηθεί μέσα από την τράπεζα συμφερόντων του FBB.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανακρίτρια έχουν υποβληθεί δύο πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος και ένα από τον Προεδρεύοντα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Νικολούδη. Το κύριο αντικείμενο της δικογραφίας αφορά σε δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ προς εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία.
Η δικογραφία ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει καταγγελίες που αφορούν σε επισφαλή δάνεια που χορήγησε η τράπεζα σε πρόσωπα και εταιρείες τα οποία συνδέονται, σύμφωνα πάντα με την κατηγορία, με τον στενό κύκλο του εφοπλιστή.

Ο Ρέστης καταγγέλλει πρώην συνεργάτη του: Να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Με ανακοίνωση του ο κ. Ρέστης υποστηρίζει πως είναι στη διάθεση των δικαστικών Αρχών προκειμένου να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, ώστε να αποδειχθεί που κατέληξαν τα χρήματα και ποιοι πραγματικά ωφελήθηκαν από τις μεθόδους που ακολούθησαν. Μάλιστα υποστηρίζει πως εκείνος ήταν που το Σεπτέμβριο του 2012 είχε καταγγείλει πρώην συνεργάτη του για έκνομες ενέργειες.
Μετά τις δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση του δανείου ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ της FBB και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Β.Ρέστης δηλώνει τα εξής:
Χαιρετίζει την προσπάθεια των δικαστικών Αρχών να διερευνήσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ γύρω από το δάνειο των 5,8 εκατ., ευρώ και κυρίως που κατέληξαν τα χρήματα. Άλλωστε η διοίκηση της FBB της οποίας πρόεδρος ήταν ο κ. Βίκτωρ Ρέστης είχε -το Σεπτέμβριο του 2012- κινήσει τις νομικές διαδικασίες στην ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας έκνομες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων που ζημίωσαν την περιουσία της τράπεζας.
Μέσω των ενδεικτικών μέσων που είχαν κατατεθεί και θα αναλυθούν παρακάτω είχε καταγγελθεί και ο ρόλος πρώην συνεργάτη του Ομίλου ο οποίος σήμερα βρίσκεται υπόδικος για μία σειρά από υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και αφορούν υπεξαιρέσεις ιδιαίτερα σημαντικών ποσών ακόμη και σε βάρος του Δημοσίου.
Επιπλέον ο Βίκτωρ Ρέστης δηλώνει διατεθειμένος στην όποια διευκόλυνση των Αρχών προκειμένου να ανοίξουν ΟΛΟΙ τραπεζικοί λογαριασμοί για να αποδειχθεί που κατέληξαν τα χρήματα και ποιοι πραγματικά ωφελήθηκαν από τις μεθόδους που ακολούθησαν.

Eθνική Τράπεζα

 

Μόνο το υγιές τμήμα της τράπεζας First Business Bank (FBB) απορροφήθηκε από την Εθνική Τράπεζα, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα, προσθέτοντας ότι «η Εθνική Τράπεζα ουδεμία ευθύνη έχει για πράξεις ή παραλείψεις της προηγούμενης διοίκησης της FBB».

«Η Εθνική Τράπεζα, μετά από διαγωνιστική διαδικασία που προωθήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος μετά και από την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, απορρόφησε μόνο το υγιές τμήμα της τράπεζας First Business Bank (FBB)", επισημαίνει η Εθνική στην ανακοίνωσή της και προσθέτει «από τις 13 Μαΐου 2013, το δίκτυο των 19 καταστημάτων της FBB λειτουργεί υπό το σχήμα και την ευθύνη της Εθνικής Τράπεζας».

«Ταυτόχρονα, ορίσθηκε εκκαθαριστής στην πρώην FBB και η τράπεζα αυτή, κατά τα μη μεταβιβασθέντα περιουσιακά της στοιχεία, ετέθη σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

«Είναι προφανές ότι η Εθνική Τράπεζα ουδεμία ευθύνη έχει για πράξεις ή παραλείψεις της προηγούμενης διοίκησης της FBB, πολύ δε περισσότερο ουδεμία ευθύνη έχει για δάνεια ή για άλλα στοιχεία του Ενεργητικού και Παθητικού της πρώην FBB που δεν μεταβιβάστηκαν, σύμφωνα με το Νόμο, στην Εθνική Τράπεζα. Από τη μεταβίβαση στην Εθνική, εξαιρέθηκαν ρητώς οι συναλλακτικές σχέσεις της πρώην FBB που απορρέουν από δανειακές συμβάσεις, οι οποίες αποτέλεσαν ή αποτελούν αντικείμενο ποινικής διερεύνησης.

Επιπρόσθετα, με τη συμφωνία μεταβίβασης του υγιούς τμήματος της FBB στην Εθνική, καθορίσθηκε ότι ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία, που ορίσθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος, θα αξιολογήσει τα στοιχεία του ισολογισμού της FBB με τη διενέργεια ελέγχου, ενέργεια που είναι σε εξέλιξη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:02 - 23 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.