ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό: Χθες εξαιρέθηκαν, σήμερα μπήκαν σε διαθεσιμότητα

12:07 - 25 Ιουλ 2013 | Πολιτική
Εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό: Χθες εξαιρέθηκαν, σήμερα μπήκαν σε διαθεσιμότητα
Κατατέθηκε σήμερα, Πέμπτη, στη Βουλή η διάταξη του υπουργείου Παιδείας για την ένταξη στην κινητικότητα καθηγητών με μεταπτυχιακά ή διδακτορικά, η οποία ήταν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση μέρους της δόσης. Οι συγκεκριμένοι είχαν εξαιρεθεί πριν λίγες μέρες με ρύθμιση που υπερψηφίστηκε στο πολυνομοσχέδιο.

Τροπολογία με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί που κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα, εφόσον καταργούνται οι ειδικότητές τους, κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή.

 

Η τροπολογία έρχεται να καταργήσει τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε πριν από μία εβδομάδα στη Βουλή, με την οποία εξαιρούνταν οι λειτουργοί της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης που ήσαν κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου, από τη διαθεσιμότητα.

 

Σύμφωνα με την ψηφισθείσα ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί θα απορροφούνταν στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σε προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού, με ταυτόχρονη κατάργηση οργανικών θέσεων της ίδιας, ή ανώτερης βαθμίδας. Με την προτεινόμενη τροπολογία, για όσους από τους εκπαιδευτικούς αυτούς απορροφηθούν μετά τη διαθεσιμότητά τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, είναι δυνατόν πλέον να καταργηθούν σε αντιστάθμιση και θέσεις κατώτερης βαθμίδας.

 

Aντίστοιχη τροπολογία αναμένεται να καταθέσει το επόμενο διάστημα και το υπουργείο Εσωτερικών για τους  περίπου 200 δημοτικούς αστυνομικούς με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα. Παράλληλα αρχίζει έλεγχος για την εξέταση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών που υπέβαλλαν οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς για τη δημοτική αστυνομία 

 

Η τροπολογία υπογράφεται από τους Υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εντάχθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:40 - 25 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.