ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίωξη κατά Θ. Λιακουνάκου και 18 ατόμων για τις προμήθειες στο ΥΕΘΑ

16:33 - 25 Ιουλ 2013 | Πολιτική
Αφορά υπόθεση σύμβαση του 2001, που φέρεται ζημιογόνα κατά 40 εκατομμύρια ευρώ.

Κακουργηματική ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, ηθική αυτουργία σε αυτή και άμεση συνέργεια, ασκήθηκε από την επίκουρη εισαγγελέα Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, σε βάρος συνολικά 19 προσώπων, μεταξύ των οποίων ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και δύο γενικοί γραμματείς του υπουργείου Άμυνας, που εμπλέκονται σε υπόθεση προμήθειας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 2001, που καταγράφεται ως ζημιογόνα σε ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Η σύμβαση που ελέγχθηκε από τη Δικαιοσύνη αφορούσε προμήθεια 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης, στο πλαίσιο εξοπλισμών για το «πρόγραμμα ηλεκτρονικού πολέμου», που αποσκοπούσε στη δυνατότητα πρόκλησης σαμποτάζ ή παρεμβολών στις επικοινωνίες εχθρικών δυνάμεων.

Η συνολική αξία της σύμβασης ήταν 72 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ΦΠΑ και για την υλοποίησή της φέρεται να καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δύο πρώην γενικοί γραμματείς του ΥΕΘΑ, ένας πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο γνωστός επιχειρηματίας Θ.Λιακουνάκος -ιδιοκτήτης της εταιρείας, που θα προμήθευε τα συγκεκριμένα υλικά- και ο διευθύνων σύμβουλος, καθώς και 14 στρατιωτικοί, μέλη των Επιτροπών, που αξιολόγησαν τα δεδομένα και εισηγήθηκαν τις συγκεκριμένες επιλογές για την επίδικη προμήθεια.

Τα 19 εμπλεκόμενα πρόσωπα έχουν κληθεί ενώπιον της εισαγγελέως, με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες.

Η δικογραφία για την υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή διαφθοράς, ο οποίος και θα καλέσει σε απολογίες τους κατηγορούμενους.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:29 - 25 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.