ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινάει το πρόγραμμα αξιολόγησης σε 325 δήμους

11:36 - 29 Ιουλ 2013 | Πολιτική
Ξεκινάει το πρόγραμμα αξιολόγησης σε 325 δήμους
Με πλοηγό 14 δήμους θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση και η κατάρτιση του οργανογράμματος για τους δήμους και τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Το συντομότερο δυνατό και με καταληκτική ημερομηνία εντός Οκτωβρίου επιχειρεί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών να ολοκληρώσει τις αξιολογήσεις δομών των 325 δήμων και των 13 περιφερειών.

Στόχος, με την κατάργηση θέσεων αλλά και οργανικών μονάδων των ΟΤΑ να προκύψει άμεσα ο αριθμός των «διαθέσιμων» υπαλλήλων που θα ενταχθούν στη δεξαμενή των 12.500 του δεύτερου κύματος που, με βάση τη συμφωνία με την τρόικα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες, «πλοηγός» στην όλη διαδικασία θα είναι η διαδικασία αξιολόγησης των 14 ΟΤΑ (Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου, Κω και τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας) που έχει ξεκινήσει από το Μάιο και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

dhmosio622 250413

Στην πλατεία Κλαυθμώνος θεωρούν ότι η διαδικασία θα «τρέξει» πιο γρήγορα αμέσως μετά καθώς οι συγκεκριμένοι ΟΤΑ θα λειτουργήσουν ως «πρότυπα» για τους αντίστοιχους υπόλοιπους. Για παράδειγμα ένας αστικός δήμος 100.000 κατοίκων θα προχωρήσει σε αντίστοιχο οργανόγραμμα και, βεβαίως, καταργήσεις θέσεων, με αυτόν του Δήμου Καλλιθέας που είναι ένας από τους 12 ΟΤΑ στους οποίους εφαρμόζεται πιλοτικά η αξιολόγηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.