ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκ νέου θετικά σχόλια για την Ελλάδα από τον Λέττα

22:03 - 29 Ιουλ 2013 | Πολιτική
Εκ νέου θετικά σχόλια για την Ελλάδα από τον Λέττα
Τη βεβαιότητα ότι η πολιτική που εφαρμόζει η Ελλάδα θα τη βγάλει από την κρίση εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα μας.

Ο ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναγνωρίσει «τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει», επικροτώντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, διότι όπως είπε, μόνο έτσι οι πολίτες θα καταλάβουν ότι οι θυσίες τους είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, και ότι «θα υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ».

 

«Αυτή είναι κατά τη γνώμη μου η Ευρώπη που θέλουμε να έχουμε: Ευρώπη και Ευρωπαϊκή Ένωση ικανή να πείθει το λαό, όχι μόνο να υποχρεώνει το λαό. Και πιστεύω ότι η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση κάνει τα σωστά πράγματα για να δώσει τις σωστές απαντήσεις στις ευρωπαϊκές ερωτήσεις, με σωστές ενέργειες και σωστά βήματα», υπογράμμισε.

 

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ο κ. Λέττα σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί απ' τις συζητήσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς κι απ' την επιτυχή εφαρμογή των πολιτικών της Ελλάδας. «Είμαι σίγουρος ότι η πολιτική που εφαρμόζει η Ελλάδα θα τη βγάλει απ' την κρίση και είμαι πεπεισμένος ότι θα εργαστούμε από κοινού, Ε.Ε. και Ελλάδα, για να έχουμε σημαντικές ενδείξεις που θα μας βγάλουν από την κρίση πολύ σύντομα. Μερικές ενδείξεις είναι ήδη ορατές. Περισσότερη εμπιστοσύνη, περισσότερες αφίξεις τουριστών φέτος στην Ελλάδα. Θα είναι πολύ σημαντικό να μπούμε στο 2014 όταν η Ελλάδα θα έχει την προεδρία του α' εξαμήνου και η Ιταλία του β' εξαμήνου με ένα διαφορετικό κλίμα περισσότερης εμπιστοσύνης και περισσότερων θετικών ενδείξεων για οικονομική ανάκαμψη», ανέφερε.

 

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση πως υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους θα μπορούσαν ιταλικές εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα. «Πρώτος είναι ο τομέας της ενέργειας και χάρη στην καλή συμφωνία για τον αγωγό τον ΤΑΡ που φτάσαμε όλοι μαζί Ελλάδα, Ιταλία, Αλβανία και άλλοι. Δημιούργησε ένα πολύ θετικό πλαίσιο για την ενέργεια. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά. Υπάρχει μια πάρα πολύ θετική συνεργασία πάνω σ' αυτό», παρατήρησε.

 

Αναφερόμενος τέλος στη συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης σημείωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση το φθινόπωρο πριν την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., στη διάρκεια της οποίας θα τεθούν οι λεπτομέρειες του κοινού σχεδίου των δύο χωρών. «Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική και η ιταλική προεδρία θα παρουσιάσουν προτάσεις ως πυλώνες για νέα προσέγγιση στη μεταναστευτική πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει να υπάρξει επιμερισμός των βαρών. Αυτός είναι ο τελικός στόχος και θα δουλέψουμε από κοινού γι’ αυτόν», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.