ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσοχοΐδης: Το φθινόπωρο «μπαίνουν μπροστά» τα μεγάλα έργα

14:25 - 31 Ιουλ 2013 | Πολιτική
Χρυσοχοΐδης: Το φθινόπωρο «μπαίνουν μπροστά» τα μεγάλα έργα
Ο υπουργός Μεταφορών τόνισε πως αν και ορισμένα έργα δουλεύουν, τα περισσότερα είναι ανενεργά εδώ και 2,5-3 χρόνια.

«Δεν είναι στο φουλ οι μηχανές, σταμάτησαν πριν 2,5 - 3 χρόνια. Δεν έχουν μπει μπροστά τα έργα, ορισμένα δουλεύουν, όπως ο δρόμος προς την Τρίπολη και προς την Σπάρτη και στα Τέμπη και πάνω στον Πλαταμώνα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά τα υπόλοιπα δεν έχουν επανεκκινήσει ακόμη».

Το φθινόπωρο «μπαίνουν μπροστά» τα κατασκευαστικά έργα με τροποποιημένες συμβάσεις που θα κατατεθούν στη Βουλή δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα των έργων για την ελληνική οικονομία.

«Δεν είναι στο φουλ οι μηχανές, σταμάτησαν πριν 2,5 - 3 χρόνια. Δεν έχουν μπει μπροστά τα έργα, ορισμένα δουλεύουν, όπως ο δρόμος προς την Τρίπολη και προς την Σπάρτη και στα Τέμπη και πάνω στον Πλαταμώνα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά στα υπόλοιπα δεν υπάρχει ουσιαστική επανεκκίνηση ακόμη» παραδέχθηκε.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η επανεκκίνηση των έργων σημαίνει τεραστία διαπραγμάτευση, ενώ από το μέλλον τους «εξαρτώνται πενήντα τράπεζες και οι κατασκευαστικές που αν δεν τελειώσουν τα έργα θα καταστραφούν».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε επίσης λόγο για προσλήψεις στα μεγάλα έργα που θα ενισχύσουν την οικονομία και θα μειώσουν την ανεργία, ενώ διευκρίνισε ότι στα εργοτάξια θα γίνουν και προσλήψεις νόμιμων μεταναστών.

megala erga622

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.