• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Παράταση για τις 589 θέσεις εργασίας για την Δημόσια Τηλεόραση

18:21 - 02 Αυγ 2013 | Πολιτική
Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή νέα προκήρυξη για τη Δημόσια Τηλεόραση, χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων. Παράλληλα, δόθηκε παράταση μίας ημέρας για τις 589 θέσεις και η προθεσμία εκπνέει τελικά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Την ίδια ώρα, πάντως, εργαζόμενοι της ΕΡΤ εξακολουθούν να παράγουν και να εκπέμπουν ενημερωτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, με την ΠΟΣΠΕΡΤ να καταγγέλλει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Η απόφαση για την προκήρυξη νέων θέσεων, με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας, για τη Δημόσια Τηλεόραση δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, χωρίς στο κείμενο να γίνεται συγκεκριμένη αναφορά σε αριθμό θέσεων. Ωστόσο, αναφέρεται ότι η συνολική μισθοδοσία θα ανέρχεται σε 6.500.000 ευρώ το δίμηνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 1.400 θέσεις.

Η απόφαση αυτή έρχεται να περιπλέξει τα πράγματα, καθώς από τις δηλώσεις των αρμοδίων είχε δοθεί η εντύπωση ότι ο μεταβατικός φορέας θα λειτουργούσε με 589 άτομα και στη συνέχεια θα γίνονταν οι υπόλοιπες προσλήψεις μόλις συστηνόταν ο μόνιμος φορέας ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υφυπουργού Π.Καψή, οι προσλήψεις θα γίνουν σταδιακά, όταν γίνει δυνατή η μεταφορά της Δημόσιας Τηλεόρασης στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Όπως διαβεβαιώνεται από το γραφείο του κ. Καψή, δε, όσοι έχουν υποβάλλει ήδη αιτήσεις για την κάλυψη των 589 δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για να μπουν στους 1.400 εκτός και αν οι ίδιοι το επιθυμούν.

Σε αυτήν την περίπτωση οι αιτήσεις θα αρχίσουν από τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, παράταση έως το Σάββατο τα μεσάνυχτα για την υποβολή αιτήσεων πρόσληψης στη ΔΤ ανακοινώθηκε από το υφυπουργείο Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Έως χθες το βράδυ ο αριθμός των αιτούντων ανερχόταν σε 4.500 για τις πρώτες 589 θέσεις του μεταβατικού φορέα. Η αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

Από την πλευρά τους, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ εξακολουθούν να παράγουν και να εκπέμπουν ενημερωτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα το οποίο μεταδίδεται από το blog τους ERTOPEN, καθώς και από πολλές διαδικτυακές σελίδες, ενώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας υπάρχει κανονικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό (αναλογικό) σήμα.

«Η ΕΡΤ είναι ο μοναδικός νόμιμος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός στην Ελλάδα και έχει την συμπαράσταση χιλιάδων δημοσιογράφων και εκατοντάδων δημοσιογραφικών ενώσεων απ' όλο τον κόσμο», δήλωσε στην ΕΡΑ, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα.

Επίσης αναφέρθηκε στο περιστατικό της σύλληψης των ειρηνικά διαμαρτυρόμενων πολιτών και της συναδέλφου Εύας Μαυρογένη, την ώρα που κάλυπτε δημοσιογραφικά τη διαμαρτυρία στους πομπούς του Υμηττού, χαρακτηρίζοντάς το ως ακραίο αντιδημοκρατικό γεγονός.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει εκδόσει ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τονίζει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και η ΕΡΤ θα μείνει ανοιχτή.

«Καταγγέλλουμε τις διχαστικές ενέργειες της κυβέρνησης, με τις οποίες επιχειρείται να λειτουργήσει το "μόρφωμα" που καλείται Δημόσια Τηλεόραση. [...] Με σταθερή τους επιδίωξη για την "εκκαθάριση" του Ραδιομεγάρου που είναι αντί για ΜΑΤ και ΕΚΑΜ, να χρησιμοποιηθεί ο "στρατός" των... επιλαχόντων, (που δεν έχει σκοπό να προσλάβει ποτέ) οι οποίοι θα ζητούν να αδειάσει η Αγία Παρασκευή, η ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη και οι Περιφερικές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, ώστε να προκηρυχθούν σε δεύτερη φάση οι θέσεις τους» τονίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Διακηρύσσουμε πως παλεύουμε για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους, ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε ρύθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε κυβερνητική τηλεπειρατεία και θα την αντιμετωπίσουμε με όλα τα αγωνιστικά μέσα, με βάση το σύνταγμα και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και όλων των εργαζομένων.

»Η ΕΡΤ είναι πια ο φάρος και πρέπει να γίνει ο τόπος συνάντησης, το σημείο αναφοράς των κοινωνικών και εργατικών κινημάτων όλων των πολιτών» σημειώνεται.

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman