ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξήσεις συντάξεων για τους "αιρετούς" ετοιμάζουν από το ΙΚΑ

08:37 - 14 Αυγ 2013 | Πολιτική
Δυνατότητα σε αιρετούς (βουλευτές, υπουργούς, δημάρχους, νομάρχες κ.α.) να αυξήσουν την σύνταξή τους μέσω αναγνώρισης πλασματικής προϋπηρεσίας, για την περίοδο που ασκούσαν τα καθήκοντά τους αυτά, δίνει εγκύκλιος με τον χαρακτηρισμό "εξαιρετικά επείγουσα" που εκδόθηκε πρόσφατα από το επικουρικό Ταμείο του ΙΚΑ.

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" φέρνοντας στη δημοσιότητα και το σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 5/8/2013, το οποίο αναφέρει ρητά πως "ο αναγνωριζόμενος χρόνος αξιοποιείται είτε για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, είτε για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης".

Η εγκύκλιος εκδόθηκε σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 138 του ν. 4052/12 που δίνει το δικαίωμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας τόσο στο ΙΚΑ όσο και στο επικουρικό του ταμείο, το ΕΤΑΜ, για όσους κατείχαν δημόσια αξιώματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η αύξηση της σύνταξης με τον τρόπο αυτό - δηλαδή με αναγνώριση επιπλέον χρόνων, για την περίοδο που ασκούσαν τα πολιτικά τους καθήκοντα - , δεν ισχύει για άλλους κλάδους εργαζομένων.

Μάλιστα προβλέπεται πλαφόν στο ποσό της εξαγοράς, συμφωνά με την Ελευθεροτυπία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.