ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για τον εκτελεστικό σύμβουλο της ΕΑΒ

12:43 - 19 Αυγ 2013 | Πολιτική
Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για τον εκτελεστικό σύμβουλο της ΕΑΒ
Το διορισμό, στη θέση του, του εκτελεστικού συμβούλου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, Αθανάσιου Χρονόπουλου, χωρίς να διαθέτει τα τυπικά προσόντα, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάς, Δημ. Στρατούλης και Θ. Δρίτσας, σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι, με βάση δημοσιεύματα και πορίσματα ελεγκτικών μηχανισμών, η υπόθεση του κ. Αθανασίου Χρονόπουλου, για την οποία βοούσε επί χρόνια η ΕΑΒ, μόνο αποσπασματικά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ειδικότερα αναφέρουν:

- Το ΔΣ της ΕΑΒ έκανε αποδεκτό τον διορισμό του κ. Χρονόπουλου χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη θέση στο οργανόγραμμα της ΕΑΒ. Αντίθετα, η θέση αυτή εφευρέθηκε μόνο για να αναβαθμιστεί ο «ρόλος» του κ. Χρονόπουλου στην εταιρεία.

- Η εν λόγω θέση ούτε προκηρύχτηκε, ούτε κατατέθηκαν υποψηφιότητες για την κάλυψή της, αποδεικνύοντας πόσο φωτογραφική ήταν η τοποθέτηση του.

- Παρά τις καταγγελίες από τους εργαζόμενους σχετικές με τα τυπικά προσόντα του κ. Χρονόπουλου -άλλωστε ήταν εξόφθαλμο στον κάθε εργαζόμενο ότι και τα ουσιαστικά προσόντα ήταν ανύπαρκτα- δεν ζητήθηκαν από την Διοίκηση επικυρωμένα αντίγραφα των πτυχίων.

- Όταν πια η υπόθεση δεν μπορούσε να «κρυφτεί», η διοίκηση, αντί να αποδώσει ευθύνες σε όσους τους αναλογούσαν, περιορίστηκε στον ρόλο του δικηγόρου του κ. Χρονόπουλου λέγοντας ότι το πτυχίο ήταν ένα τυπικό προαπαιτούμενο για την θέση του γενικού διευθυντή των γενικών διευθυντών. Φυσικά ούτε λόγος για την πλαστογραφία και την εξαπάτηση του αρμοδίου υπουργού σύμφωνα με τα νέα ήθη της διοίκησης.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι «όλα τα παραπάνω γίνονται με την ανοχή της κυβέρνησης, προκειμένου να απαξιωθεί η ΕΑΒ και να εξυπηρετηθούν τα μικροσυμφέροντα και αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου σε μια εταιρεία που βρίσκεται υπό καθεστώς εγκατάλειψης επί σχεδόν μια δεκαετία και συνδέονται και με αλλά παρακμιακά φαινόμενα. Τρανό παράδειγμα η πρόσληψη στη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών ενός απόφοιτου ΤΕΙ, παρά το γεγονός ότι η προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης απαιτούσε απόφοιτο ανωτέρας εκπαίδευσης και παρά το γεγονός ότι η ΕΑΒ διαθέτει ικανά στελέχη γι' αυτήν τη θέση, μη αρεστά όμως στη διοίκηση, η οποία τα κρατά παραγκωνισμένα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.