ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γράφουν οι εφημερίδες

10:10 - 20 Αυγ 2013 | Πολιτική
Το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτη κατοικίας μονοπωλεί το ενδιαφέρον του Τύπου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σπάει το απόστημα (για τη διόγκωση του ελλείμματος)".
"Παρέμβαση-φωτιά του Αρειου Πάγου για να μην κουκουλωθεί το σκάνδαλο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Βαριές καταγγελίες από τον πρόεδρος του ΔΣΑ Ιωάννη Αδαμόπουλο! Εκτεθειμένοι τώρα ο Στουρνάρας και οι άλλοι "προστάτες" του υπόδικου Γεωργίου, που παραμένει στη θέση του".

ΕΘΝΟΣ: "Τα κριτήρια για τους πλειστηριασμούς".
"Στη σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα επιδιώκεται η θέσπιση και σειράς κριτηρίων ώστε να προστατευθούν οι οικονομικά και κοινωνικά αδύναμοι δανειολήπτες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Δολοφονίες και έλεγχος νου μέσω HAARP"!!!
"Είναι συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις του φυγά πράκτορα της NSA Σνόουντεν για το πρόγραμμα HAARP και ποιοι το ελέγχουν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:"Σήμερα κρίνονται 9.820 στο Μαξίμου".
"Σήμερα κρίνεται ουσιαστικά στο Μέγαρο Μαξίμου σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη, η λίστα με τους 9.820 υπαλλήλους που είναι υποψήφιοι να μπουν στη διαθεσιμότητα και επομένως ένα βήμα πριν από την απόλυση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. "

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χωρίς πρόστιμα οι δηλώσεις έως και τις 30 Αυγούστου".
"Δεν θα καταλογισθούν πρόσθετοι φόροι σε 200.000 "εκπρόθεσμους" φορολογούμενους. Τελευταία ευκαιρία για όσους δεν έχουν υποβάλει τα έντυπα. Πάνω από 500.000 δηλώσεις έχουν κολλήσει στην ηλεκτρονική γραφειοκρατία του Taxis και δεν έχουν εκκαθαριστεί".

ΕΣΤΙΑ: "Η τετραετία της καταστροφής".
"Πριν από τέσσερα ακριβώς χρόνια, ο τόπος εισήλθε σε πορεία καταστροφής. Μάλιστα η καταστροφή επήλθε κατόπιν αποφάσεων του ιδίου του ελληνικού λαού, ο οποίος παρασύρθηκε από τον λαϊκισμό."

Η ΑΥΓΗ: "Πολιτική προστασία στις off shore".
"Την ώρα που το ΣΔΟΕ κλιμακώνει τις επικοινωνιακές επιθέσεις κατά της φοροδιαφυγής αναζητώντας στην Καβάλα και τη Μεσσηνία αποδείξεις λιανικής πώλησης, το υπουργείο Οικονομικών που ήδη έχει καταργήσει το αφορολόγητο των αποδείξεων, χαρίζεται και εκ των πραγμάτων ευνοεί το όργιο της φοροδιαφυγής δια της μεθόδου των off shore".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ανεξέλεγκτες offshore".
"Φορολογικοί θησαυροί εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ κρύβονται από τις offshore εταιρείες, που διαθέτουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα. Ελάχιστες από αυτές ελέγχθηκαν, βεβαιώθηκαν ελάχιστα πρόστιμα και κανείς δεν γνωρίζει τι εισέπραξε το Δημόσιο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Θερμός Σεπτέμβρης στα σχολεία".
"Σοβαρή διαγράφεται η απειλή ο Σεπτέμβριος να είναι γεμάτος ένταση στα σχολεία και να μην ηχήσει φέτος το κουδούνι για την έναρξη των μαθημάτων, καθώς η ΟΛΜΕ εμφανίζεται αποφασισμένη για απεργιακές κινητοποιήσεις".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Πυρετός στο Μαξίμου".
"Αλλεπάλληλες συσκέψεις του πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη, μετά τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές της περασμένης εβδομάδας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Υψώστε ασπίδα προστασίας στην αρπαγή της λαϊκής στέγης".
"Η κυβέρνηση απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών από τις τράπεζες. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα μπορούν, με την οργανωμένη πάλη τους μέσα από τα ταξικά σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές, να υψώσουν ασπίδα προστασίας για όσους απειλούνται, να διεκδικήσουν συνολικότερα μέτρα ανακούφισης των λαικών οικογενειών για οφειλές σε τράπεζες".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και... ο κύβος των έντεκα υπουργών".
"Πολεμικό συμβούλιο συγκαλεί το Μαξίμου για τον συντονισμό των κυβερνητικών στελεχών που πρέπει να προλάβουν μνημονιακές προθεσμίες έως το τέλος Αυγούστου. Ποιές είναι οι "καυτές ατζέντες" ανά τομέα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Φυτώριο νέων... μολότοφ το ΑΠΘ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κλείνουν" 3 μέτωπα".
"Ευρεία σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Δύσκολες αποφάσεις για πλειστηριασμούς, ενιαίο φόρο ακινήτων και διαθεσιμότητα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κόκκινος συναγερμός για τα δημόσια έσοδα".


"Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο υπ.Οικονομικών εν όψει της επικείμενης περι τα τέλη Σεπτεμβριου, επίσκεψης της τρόικας, καθώς οι εισπράξεις κινούνται μακράν των στόχων του μνημονίου, ενώ το αλαλούμ με τις δηλώσεις, που έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της αποστολής των εκκαθαριστικών στερεί από το Δημόσιο σημαντικά έσοδα.

ΚΕΡΔΟΣ: "Πλειστηριασμοί και κινητικότητα δοκιμάζουν την κυβέρνηση".
"Τα φθινοπωρινά της φορά πρόωρα η κυβέρνηση, αφού με τη σημερινή σύσκεψη που συγκαλεί ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς στο Μ.Μαξίμου, ανοίγουν όλα τα ζητήματα που αναμένεται να δοκιμάσουν την κυβέρνηση, ενόψει της έλευσης του κλιμακίου της τρόικας στα μέσα Σεπτεμβρίου".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.