ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γράφουν οι εφημερίδες

11:39 - 21 Αυγ 2013 | Πολιτική
Οι δηλώσεις του γερμανού ΥΠΟΙΚ, Βολφγκανγκ Σόιμπλε για τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα και οι κινητικότητα στο Δημόσιο, στο επίκεντρο του Τύπου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Υπουργός για... γέλια!

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Γ.Μανιάτης ανακοίνωσε χθες το πρωί το νέο χαράτσι και μέσα σε λίγη ώρα, λόγω των σφοδρών αντιδράσεων, διέψευσε (χωρίς ντροπή) τον εαυτό του. Ρίχτερ προκαλεί στην κυβέρνηση ο εκλεκτός του Βενιζέλος για το "σεισμόσημο".

 

ΕΘΝΟΣ: Τσεκ-απ για τις χρυσές συνταγές

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε έλεγχο περιουσιακών στοιχείων θα υποβληθούν δεκάδες γιατροί του ΕΟΠΥΥ για υπερβολικές συνταγογραφήσεις, με εντολή του υπουργού Υγείας Αδ.Γεωργιάδη. Εγκύκλιος του Οργανισμού να μη συνταγογραφούνται φάρμακα με βάση την εμπορική ονομασία αλλά τη δραστική ουσία, ώστε να συγκρατηθεί το κόστος".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Παΐσιος και Ελπίδιος για τη Μεγάλη Πείνα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι Έλληνες φτάσαμε στο σημείο να κλέβουμε και να τρώμε τρόφιμα μέσα στα σούπερ μάρκετ. η πείνα και ο ξεσηκωμός του ανθρώπου θα κάνουν μία κοινωνία πολύ ανάστατη!... Θα έρθει καιρός που θα ανεβοκατεβαίνουν κυβερνήσεις και θα επικρατεί σύγχυση και ταραχή"...

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πόσοι φεύγουν ανά υπουργείο

Η εφημερίδα γράφει ότι "ερρίφθη ο κύβος για τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα στο Δημόσιο με τις πρώτες λίστες των 9.820 υπαλλήλων από 17 υπουργεία, που θα αξιολογηθούν σύμφωνα με το σύστημα των μορίων που θέσπισε πρόσφατα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης."

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιοι μπαίνουν στις λίστες με τις διαθεσιμότητες

Η εφημερίδα γράφει ότι "έως τις 16 Σεπτεμβρίου εντάσσονται σε καθεστώς "κινητικότητας" 8.099 υπάλληοι από υπουργεία και δήμους. Άλλοι 12.500 "διαθέσιμοι" έως το τέλος του έτους. Φρένο από Σαμαρά στη συζήτηση για τους πλειστηριασμούς".

 

ΕΣΤΙΑ: Οι διαβάσεις πεζών στο "Ελ.Βενιζέλος

Η εφημερίδα τονίζει "πως αλλάζει η συμπεριφορά των Ελλήνων. Οι μόνες διαβάσεις πεζών στην Ελλάδα, όπου όλοι οι οδηγοί σταματούν και δίδουν την προτεραιότητα στους πεζούς, είναι αυτές του αεροδρομίου "Ελ.Βενιζέλος"!

 

Η ΑΥΓΗ: Δεσμά με νέο δάνειο και νέο Μνημόνιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πομφόλυγες αποδείχθηκαν οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί περί επιτυχίας του μνημονιακού προγράμματος ανάκαμψης της οικονομίας και εξόδου στις αγορές από το 2014, καθώς χθες επιβεβαιώθηκε από τα πλέον αρμόδια χείλη, του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον προθάλαμο ενός ακόμη δανείου από την τρόικα και προφανώς ακόμη ενός Μνημονίου".

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Με νέα βοήθεια απειλεί ο Σόιμπλε...

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ώρα που ο υπουργός Γ.Στουρνάρας παίζει τον ρόλο του "αισιόδοξου υπουργού Οικονομικών μήπως και πειστούμε ότι έρχεται το τέλος των θυσιών που πιάνουν τόπο, ο Γερμανός συνάδελφός του, τον οποίο τόσο θαυμάζει, προανήγγειλε νέο πρόγραμμα βοήθειας, με το αζημίωτο φυσικά για τους δανειστές μας".

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πάρτι γιατρών με τα φάρμακα εις βάρος του ΕΟΠΥΥ

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αποφασισμένος να δώσει τέλος στη διαφθορά στον χώρο της Υγείας δηλώνει στην "Κ" ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης καθώς παρά την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής που καταβάλει η χώρα και τις θυσίες τις οποίες καλούνται να κάνουν οι πολίτες ορισμένοι συνεχίζουν να απομυζούν το Δημόσιο".

 

Ο ΛΟΓΟΣ: Στη δίνη των μνημονίων

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Β.Σόιμπλε:οι Έλληνες δεν έχουν περάσει ακόμα το βουνό".

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κανένας μόνος του στη λαϊκή επιδρομή

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "να μη μείνει κανένας μόνος απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Η φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές με το λαό στην εξουσία".

 

ΤΑ ΝΕΑ: Η Ελλάδα στις κάλπες (αλλά στις.... γερμανικές)

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη συζήτηση που μέχρι χθες απέφευγε, φοβούμενη το πολιτικό κόστος η Α.Μέρκελ, άνοιξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ομολόγησε χθες ότι θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, βάζοντας το θέμα ψηλά στην προεκλογική ατζέντα, έναν μήνα πριν από τις κάλπες".

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οι ασθενείς του ΕΣΥ σε... κινητικότητα

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Παράθυρο αισιοδοξίας ανοίγει ο τουρισμός

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανάσα στην οικονομία δίνει η αυξημένη τουριστική κίνηση. Τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 11,5 δισ. και οι αφίξεις τα 17,5 εκατ. Σημαντική η συμβολή του τουρισμού στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος".

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΗ Γερμανία προετοιμάζει το τρίτο πακέτο στήριξης

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την ανάγκη για τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας παραδέχτηκε χθες, για πρώτη φορά με απόλυτη σαφήνεια, το Βερολίνο, αιφνιδιάζοντας την κοινή γνώμη και τις αγορές που είχαν συνηθίσει σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις εν όψει των γερμανικών εκλογών".

 

ΚΕΡΔΟΣ: Και τρίτο- μικρότερο- πρόγραμμα στήριξης θα χρειαστεί η Ελλάδα
Η εφημερίδα γράφει ότι "εντείνονται όλο και περισσότερο τα σενάρια για την ανάγκη χρηματοδότησης της χώρας, με τον υπουργό Οικονομικων της Γερμανίας κ.Β.Σόιμπλε να παραδέχεται επισήμως για πρώτη φορά χθες ότι οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας θα χρειαστεί να προσφέρουν στην ελληνική κυβέρνηση ένα τρίτο πρόγραμμα χρηματοοικονομικής συνδρομής, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο νέου κουρέματος".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.