ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Εκδίδεται στην Ελλάδα ο Ν. Μιχαηλίδης για την υπόθεση Άκη

12:17 - 21 Αυγ 2013 | Πολιτική
Κύπρος: Εκδίδεται στην Ελλάδα ο Ν. Μιχαηλίδης για την υπόθεση Άκη
Tην έκδοση του πρώην Κύπριου υπουργού Ντ. Μιχαηλίδη στην Ελλάδα προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου αποφάσισε το δικαστήριο τονίζοντας ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις μη έκδοσής του.

Όπως αναφέρει το 24h.com.cy σε λίγη ώρα θα αποφασιστεί εάν θα προφυλακιστεί μέχρι τις 26 Αυγούστου όποτε και θα κατατεθεί έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

 

Την απόφαση για το εάν δικαιολογείται η έκδοση στην Ελλάδα, του πρώην Υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη, με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, ανακοίνωσε το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

 

Ο κ. Μιχαηλίδης παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο απεφάνθη κατά πόσο πληρούνται οι προϋποθέσεις για να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, που εξέδωσε εναντίον του το Εφετείο Αθηνών, σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου.

 

Στην προηγούμενη διαδικασία, οι δικηγόροι του κ. Μιχαηλίδη υποστήριξαν πως η έκτακτη τροποποίηση του συντάγματος έγινε σκόπιμα και ότι, εάν ο πελάτης τους εκδοθεί στην Ελλάδα, θα καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού θα προφυλακιστεί άμεσα και δεν θα μπορεί να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

 

Χαρακτήρισαν επίσης τις συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα ως "απάνθρωπες και εξευτελιστικές", λόγω του μεγάλου αριθμού κρατουμένων και των παλαιών κτιριακών εγκαταστάσεων και υποστήριξαν πως οι δημόσιες τοποθετήσεις κρατικών και κομματικών αξιωματούχων, υπέρ της έκδοσης του πρώην Υπουργού, αποτελούν "ωμή επέμβαση στο έργο του δικαστηρίου και προσπάθεια μετατροπής του σε "εργαλείο εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.