ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με εντάσεις και διαξιφισμούς η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου

14:44 - 27 Αυγ 2013 | Πολιτική
Με εντάσεις και διαξιφισμούς η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου
Με ένταση ξεκίνησε η δεύτερη μέρα απολογίας του Ακη Τσοχατζόπουλου καθώς ο πρώην υπουργός επέμεινε και σήμερα σε αναφορές πολιτικών θεμάτων προκαλώντας τον εκνευρισμό του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον κάλεσε να μιλήσει για την ουσία της υπόθεσης.

Ο κατηγορούμενος θέλησε να κάνει μια ιστορική διαδρομή απο την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρεου, τη διαδοχή του απο τον Κώστα Σημίτη και τη νύχτα των Ιμιων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου κ. Κατσιάνη ο οποίος του ζήτησε να απαντήσει για τις κατηγορίες που του αποδίδονται σχετικά με τις ύποπτες συναλλαγές. Η προτροπή του προέδρου ανέβασε τους τόνους καθώς ο κατηγορούμενος αντέδρασε, επαναλαμβάνοντας οτι είναι θύμα σκευωρίας.

  • Πρόεδρος: Να ξεκινήσουμε απο τα ακίνητα...
  • Τσοχατζόπουλος: Μου έστησαν υπόθεση ότι δήθεν υπήρξε ξέπλυμα με την αγορά του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

'Οπως ισχυρίστηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατηγορείται ότι μέσω της εταιρείας Νόμπιλις απέκτησε το επίμαχο ακίνητο, δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία και αγόρασε το νεοκλασικό με απολύτως νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. Είπε επίσης ότι το ακίνητο, τού το συνέστησε ,αρχικά προς ενοικίαση η συγκατηγορούμενή του, λογίστρια, Φρόσω Λαμπροπούλου.

Επικοινωνιακή παγίδα

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και πάλι στην "επικοινωνιακή καταιγίδα" που έζησαν με τη σύζυγο του μετά την αγορά του επίμαχου ακινήτου. Οπως είπε "υπήρξαν συμφέροντα εκδοτικά-οικονομικά, κομματικά και στη συνέχεια οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έκαναν πλακάκια για τα υποβρύχια".

Απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου, ο πρώην υπουργός αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του και με την υπεράκτια εταιρεία Τορκάσο, μέσω της οποίας απέκτησε ακίνητα στην Κόμνα Τράκα και την Κεφαλληνίας.

"Ο εξάδελφος μου ήταν διαχειριστής και εκπρόσωπος της εταιρείας με δραστηριότητα στον χώρο Real Estate . Δυστυχώς όμως, έπεσε όμηρος στα χέρια του ανακριτή και προχώρησε σε παράνομη και ανήθικη συναλλαγή". Και την εταιρεία Bluebell οπως ανέφερε ο κατηγορούμενος την αγνοούσε μέχρι που, όπως σημείωσε, "έμαθα κάποια στιγμή ότι η κόρη μου είχε νοικιάσει σπιτι στο Κολωνάκι απο την εταιρεία αυτή".

tsoxatzopoulos simitis615

Οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι οταν ο πρόεδρος έθεσε ερωτήσεις στον κ. Τσοχατζόπουλο για όσα περιλαμβάνονται στις χειρογραφες σημειώσεις του που κατασχέθηκαν στο γραφείο του.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος φανερά εκνευρισμένος αρνήθηκε να μιλήσει για τις σημειώσεις. Ο πρόεδρος τον ρώτησε αν -όπως φαίνεται σε πολλά χειρόγραφα- υπάρχει οικονομική συναλλαγή με τον συγκατηγορουμενο του Γιάννη Σμπώκο.

Ο πρώην υπουργός απάντησε οτι ολα αυτά συνιστούν προσωπικά του δεδομένα και τόνισε οτι δεν προτίθεται να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

  • Πρόεδρος: Έχετε οικονομικές διάφορες με τον Σμπωκο;
  • Τσοχατζόπουλος: 'Οχι, απολύτως καμία. 'Ηταν επι χρόνια συνεργάτης μου και έλαβε θέσεις με προσωπική του ευθύνη.
  • Πρόεδρος: Πώς εξηγείτε αυτές τις σημειώσεις;
  • Τσοχατζόπουλος: Συνήθιζα να γράφω σημειώματα καθαρά προσωπικά.
  • Πρόεδρος: Εκφράζεστε με συνθηματικά; με κωδικούς;
  • Τσοχατζόπουλος: Βεβαίως... Δεν λέμε ο "ψηλός" , ο "κοντός"...
  • Πρόεδρος: Ποιος ήταν ο Βοσκός;
  • Τσοχατζόπουλος: Πού να θυμάμαι; Είχα ενα φίλο Σέρβο τον Bosco... Σε αυτά τα θέματα δεν μπαίνω σε συζητήσεις. Δεν πρόκειται να συνεχίσω την κουβέντα.

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε τον ισχυρισμό του οτι δεν αγόρασε ο ίδιος μετοχές της ΙΑΝΟΣ, αλλά ότι μεσολάβησε προκειμένου ο συγκατηγορούμενός του, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου κ. Καρατζάς, με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις, να "διευκολυνθεί μέσω εταιρείας στην Ελβετία".

Σε ερώτηση του προέδρου αν μετανιώνει για κάτι, ο κ. Τσοχατζόπουλος απάντησε πως έκανε λάθος που αγόρασε το σπίτι στην Ακρόπολη και πως θεωρεί πλέον, "ότι οπουδήποτε αλλού να έπαιρνα δεν θα γινόταν τόσο μεγάλο θέμα".

'Οταν ο πρόεδρος ρώτησε τον κ. Τσοχατζόπουλο πως του φαίνεται η ενδεχόμενη έκδοση του Κύπριου πρώην υπουργού Ντίνου Μιχαηλίδη στην Ελλάδα, ο κατηγορούμενος απάντησε : "εμένα δεν με εντυπωσιάζει, δεν ξέρω αν εντυπωσιάζει εσας. Εγώ τον γνωρίζω, ήταν υπουργός, είχα συνεργασία και καλές σχέσεις με τις κυβερνήσεις της Κύπρου. Τα υπόλοιπα είναι αυτά που λέει ο Ζήγρας. Θα τον πιστέψετε;" Κατά τη διάρκεια ερωτήσεων της εισαγγελέως δημιουργήθηκε επεισόδιο με αφορμή την αναφορά της σε "αμαρτωλά χρήματα". Ο συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου, Γ.Παγορόπουλος, άρχισε να φωνάζει ότι το "δικαστήριο έχει λάβει απόφαση".

Ο πρόεδρος φωνάζοντας κάλεσε τους αστυνομικούς να "συνοδεύσουν έξω μέχρι να ηρεμήσει τον συνήγορο". Ακολούθησε πανδαιμόνιο καθώς η υπεράσπιση έκανε λόγο για "εκδίωξη και αποβολή" συνηγόρου.

Η διαδικασία διεκόπη για λίγο ώστε να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.