ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Πέμπτη οι αποφάσεις των καθηγητών κόντρα στην κινητικότητα

21:07 - 27 Αυγ 2013 | Πολιτική
Την Πέμπτη οι αποφάσεις των καθηγητών κόντρα στην κινητικότητα
Σε νέα συνεδρίαση, την Πέμπτη, παραπέμπονται τελικά οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ σχετικά με το ζήτημα των κινητοποιήσεων των καθηγητών. Ως γνωστόν, η Ομοσπονδία έχει ήδη προαναγγείλει θερμό Σεπτέμβριο, ενώ στους κόλπους της υπάρχουν φωνές ακόμη και για απεργία διαρκείας.

Η πολύωρη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τρίτης ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία για το εύρος και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ανάμεσα στις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στην ομοσπονδία.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (3 έδρες στο Δ.Σ.) πρότειναν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ οι εκπρόσωποι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ (2 έδρες πλειοδότησαν με απεργία διαρκείας. Η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ (3 έδρες) προσανατολίζεται σε 48ωρη απεργία, πρόταση με την οποία συμφωνεί και το ΚΚΕ. Δύο 48ωρες απεργίες πρότεινε τέλος η παράταξη του ΠΑΣΟΚ (1 έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο).

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου πρόκειται να συνεδριάσουν οι ΕΛΜΕ, ενώ στις 10 του μηνός, μία ημέρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων, θα συγκληθεί η ολομέλεια των ΕΛΜΕ προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι οι όποιες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μετά την πρώτη εβδομάδα του νέου σχολικού έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.