ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φάκελος: «Ιδιωτικά Κολλέγια στην Ελλάδα» - ALBA Graduate Business School

00:03 - 28 Αυγ 2013 | Πολιτική
Φάκελος: «Ιδιωτικά Κολλέγια στην Ελλάδα» - ALBA Graduate Business School
Λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το "R" ανοίγει τον φάκελο της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο Δρ Νικόλαος Α. Μυλωνόπουλος, μιλάει στο "R" για τις επιλογές που προσφέρει η ιδιωτική εκπαίδευση και το ALBA Graduate Business School.

Καθώς πλησιάζει η μεγάλη ημέρα των βάσεων στις Πανελλαδικές, οι υποψήφιοι αναζητούν τη σχολή, που πολλές φορές δεν υπάρχει στα μηχανογραφικά και θα τους οδηγήσει στην επόμενη φάση της ζωής τους. Στα ιδιωτικά πανεπιστήμια ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν διέξοδο σε σπουδές υψηλών προδιαγραφών και εξασφάλιση εργασίας στην Ελλάδα της κρίσης.Στο "R" μίλησε ο αντιπρύτανης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων στο ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, Δρ Νικόλαος Α. Μυλωνόπουλος:

"Δυστυχώς, το σύστημα εκπαίδευσης στη χώρα μας, στην πλειοψηφία του, προετοιμάζει νέους με κάποιες θεωρητικές γνώσεις, χωρίς επαρκείς πρακτικές δεξιότητες, χωρίς ικανότητα αποτελεσματικής συνεργασίας, και χωρίς εργασιακό ήθος. Αυτό το έλλειμμα μέχρι πριν από λίγα χρόνια το κάλυπταν οι επιχειρήσεις εσωτερικά, με σημαντικό κόστος.
Όμως από την πλευρά των επιχειρήσεων μια συνέπεια της κρίσης είναι ότι δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια να προσλαμβάνουν κάποιον ο οποίος θα αρχίσει να γίνεται αποδοτικός μετά από 6 έως 12 μήνες εσωτερικής εκπαίδευσης και προσαρμογής στο εργασιακό περιβάλλον. Άρα δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι παρά την υψηλή ανεργία, η ζήτηση για εργασία μένει ακάλυπτη.

Οι απόφοιτοι πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί

Παρακολουθούμε τόσο τις διεθνείς τάσεις όσο και τις εξελίξεις στην εγχώρια Αγορά. Έχουμε συνείδηση ότι οι απόφοιτοί μας πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί και να μπορούν να διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Εργαζόμαστε γι' αυτό, τόσο με τη συνεχή ανανέωση του περιεχομένου των προγραμμάτων σπουδών όσο και με τον σχεδιασμό νέων προγραμμάτων.

alba608 280813

Αναζήτηση εργασίας σε όλο τον κόσμο

Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει σε διακεκριμένες υπηρεσίες για την αναζήτηση εργασίας σ' όλο τον κόσμο. Επίσης συντονίζουμε με οργανωμένο τρόπο, στα πλαίσια των προγραμμάτων σπουδών, την τρίμηνη μαθητεία σε επιχειρήσεις. Αυτή η εμπειρία δίνει εξαιρετικό προβάδισμα στους νεότερους φοιτητές, οι οποίοι βρίσκουν πολύ γρηγορότερα εργασία μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Εκτεταμένο πρόγραμμα υποτροφιών

Ήδη, από την αρχή της κρίσης, στο ALBA έχουμε υλοποιήσει εκτεταμένο πρόγραμμα μερικών υποτροφιών και οικονομικής ενίσχυσης, που στοχεύει αφενός στην προσέλκυση των καλύτερων υποψηφίων και αφετέρου στη δικαιότερη πρόσβαση στην εκπαίδευση. Οι υποτροφίες εξαρτώνται από την αριστεία υποψηφίων και φοιτητών. Η οικονομική ενίσχυση δίνεται με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Αποτέλεσμα είναι να έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ποιότητα των φοιτητών στην τάξη".

 

Νίκος Ιτσινές
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση του Reporter

Τελευταία τροποποίηση στις 14:49 - 28 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.