ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ

10:08 - 29 Αυγ 2013 | Πολιτική
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ
Τέλος στην αγωνία των μαθητών μπαίνει σήμερα, καθώς το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής και των ονομάτων των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Γενική πτώση στις βάσεις σε ιατρικές και νομικές σχολές- Ανοδικά κινήθηκαν σε στρατιωτικές και σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σημειώθηκε μεγάλη πτώση στις βάσεις σε όλα τα επιστημονικά πεδία που ξεπέρασε ακόμη και τα 1.000 μόρια σε κάποια τμήματα.

Οι βάσεις αναρτήθηκαν σε όλα τα σχολεία της χώρας, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, που ωστόσο παρουσιάζει προβλήματα λόγω της μεγάλη επισκεψιμότητας.

Οι μαθητές πρέπει να συμπληρώσουν:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους.

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν επίσης ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.

Στο 68,35% το ποσοστό επιτυχίας

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, το ποσοστό επιτυχίας ανήλθε στο 68,35%.

Ποιες σχολές ανέβηκαν, ποιες έπεσαν

Γενική πτώση στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές και νομικές) καταγράφεται φέτος, ενώ ανοδικά κινήθηκαν βάσεις στις στρατιωτικές σχολές, καθώς και στις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων. Πτώση καταγράφηκε σε 338 τμήματα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιατρική Σχολή Αθηνών έπεσε για πρώτη φορά κάτω από τα 19.000 μόρια.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων φέτος ανήλθε σε 104.988 (από 116.173 πέρυσι).

Στα πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού εισήχθησαν συνολικά 71.761 απόφοιτοι του Λυκείου (80.615 πέρυσι).

Οι κενές θέσεις είναι 836 (1.150 πέρυσι).

Τελευταία τροποποίηση στις 11:11 - 29 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.