ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγιδευμένος φάκελος στο σπίτι δικαστικού

01:03 - 02 Σεπ 2013 | Πολιτική
Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την ανάφλεξη παγιδευμένου φακέλου λίγο πριν τις εννιά το βράδυ σε σπίτι δικαστικού στον Χολαργό. Ο φάκελος περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ανάφλεξης με πυρίτιδα κυνηγετικού φυσιγγίου. Από την ανάφλεξη δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος παραδόθηκε στο σπίτι του εφέτη ανακριτή που έχει ασχοληθεί με υποθέσεις τρομοκρατίας και ανεφλέγη αφού τον παρέλαβε. Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αναφέρουν πως ως αποστολέας στο πακέτο αναγράφονται οι "Γιατροί Χωρίς Σύνορα". Το Mega ανέφερε επίσης πως ο φάκελος, μοιάζει με εκείνον που είχε φθάσει στα δικαστήρια της Ευελπίδων, πριν από περίπου ενάμιση μήνα.

 

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, σε συναγερμό για τρομοκρατικό "χτύπημα" κατά οικονομικού παράγοντα - ακόμη και κατά στελεχών της τρόικας - εντός του Σεπτεμβρίου βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας, καθώς υπάρχουν σχετικές πληροφορίες και ενδείξεις.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι αρχές εκφράζουν ανησυχία για μία σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που έχει εκδηλωθεί τους προηγούμενους μήνες (έκρηξη στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη, παγιδευμένο δέμα στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής κ.α.) σε συνδυασμό με το λεγόμενο "σχέδιο Φοίνικας", για το οποίο έκανε λόγο προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς που δημοσιεύτηκε στο Ίντερνετ.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, οι αρχές "είδαν" στην προκήρυξη την διάθεση για κλιμάκωση της δράσης τους και ένα "προσκλητήριο" σε πρόσωπα που είχαν κινηθεί στις παρυφές τους αλλά είχαν απομακρυνθεί στη συνέχεια, δηλαδή - όπως θεωρούν στην ΕΛ.ΑΣ., κυρίως τη Σέχτα Επαναστατών, που σίγησε μετά από δύο δολοφονίες και χτυπήματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.