ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ. Αθανασίου: Μάχη κατά της διαφθοράς επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση

18:43 - 04 Σεπ 2013 | Πολιτική
Χ. Αθανασίου: Μάχη κατά της διαφθοράς επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση
Συνεδρίασε την Τετάρτη για πρώτη φορά η Επιτροπή Εθνικής Στρατηγικής για την καταπολέμηση της διαφθοράς υπό τον τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Ειδικότερα ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι με την ίδρυση της Αρχής αυτής, η κυβέρνηση δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον της να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα διαφθοράς ακόμη περισσότερο και αποτελεσματικά και αυτό «είναι ένα μήνυμα που είχε στείλει προεκλογικά ο Πρωθυπουργός ο οποίος είχε πει ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στη διαφθορά».
«Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε πράξη. Μάλιστα η παρουσία εδώ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης συμβολίζει τη θέληση και αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα. Συνεπώς ο θεσμός αυτός θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και θα αποκαταστήσει το κύρος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διότι οι εκθέσεις που έχουν συνταχθεί την έχουν αδικήσει», πρόσθεσε.

Τέντες: Διπλό μήνυμα κατά της διαφθοράς

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Αρχής Ιωάννης Τέντες σημείωσε ότι «η παρουσία των δυο υπουργών αποτελεί διπλό μήνυμα για το μεγάλο και σοβαρό ενδιαφέρον που δείχνει η πολιτεία για τη διαφθορά».
Στην επιτροπή συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικ. Κανελλόπουλος, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Νικ. Στασινόπουλος, ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα Παν. Νικολούδης, ο γεν. επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής και εκπρόσωπος της Οικονομικής Αστυνομίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.