ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπανδρέου: Το 2009 παραλάβαμε μία βόμβα

19:37 - 04 Σεπ 2013 | Πολιτική
Ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή επέρριψε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου για την κατάσταση στην οικονομία και τη χώρα που παρέλαβε ο ίδιος το 2009.

Πετύχαμε να χορηγήσουμε οξυγόνο στην χώρα, πράγμα πολύ σημαντικό, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στο πρόγραμμα δανεισμού που συμφωνήθηκε επί της διακυβέρνησής του. Μιλώντας στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι το 2009, όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, παρέλαβε «μία βόμβα, ένα εκρηκτικό κοκτέιλ προβλημάτων που δεν αντιμετώπισε κανένα άλλο κράτος της ΕΕ».

Παρ' όλα αυτά, πρόσθεσε, «άλλοι ήταν οι εμπρηστές και το μόνο θέμα ήταν πόσα και ποια λάθη έκαναν οι πυροσβέστες».

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι το αποτέλεσμα των προσπαθειών της διακυβέρνησής του «δεν ήταν συχνά αυτό που θέλαμε», όμως, πρόσθεσε, ανέλαβα την ευθύνη για όσα δεν έγιναν σωστά, για κάθε παράλειψη».

Ρίχνοντας βαριές ευθύνες στην διακυβέρνηση Καραμανλή, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε θανάσιμη συνταγή «το πελατειακό πάρτι ώς το 2009», που έφερε ύφεση 3%, διαλυμένη δημόσια διοίκηση και υψηλό χρέος.

Παράλληλα, πρόσθεσε, το έλλειμμα έφτασε σεν δυσθεώρητα ύψη, ενώ δημιουργήθηκε και «θανάσιμο έλλειμμα αξιοπιστίας» εξαιτίας της απογραφής Αλογοσκούφη.

Ο κ. Παπανδρέου έριξε ευθύνες και στην συντηρητική Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν επόπτευσε τις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.