ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός δημόσιου και οι Ολυμπιονίκες

09:58 - 06 Σεπ 2013 | Πολιτική
Εκτός δημοσίου κινδυνεύουν να βρεθούν Ολυμπιονίκες, αλλά και διακεκριμένοι αθλητές που βάσει νόμου διεκδικούσαν – ύστερα από διάκριση - μια θέση στο δημόσιο.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για εξαίρεση των αθλητών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή στο δημόσιο δουλεύουν περίπου 900 πρωταθλητές.

 

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών συναντήθηκε την Πέμπτη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος υπογράμμισε ότι στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση των πρωταθλητών, ωστόσο επιφυλάχθηκε για το μέλλον.

Σε ανακοίνωσή του το ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει: «τις απολύσεις των εργαζομένων αθλητών, με όποιο περιτύλιγμα κι αν παρουσιάζονται, δεν τις αναγνωρίζει και δεν τους διαχωρίζει από τις υπόλοιπες πληττόμενες κοινωνικές ομάδες». Και συνεχίζει: «Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου βάζει πρώτους στις λίστες των απολύσεων τους αθλητές που υπηρετούν σε δημόσιες υπηρεσίες... Μάλιστα οι συγκυβερνήτες προσπαθούν να διαιρέσουν τους αθλητές σε κατηγορίες για να κάμψουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας, σε Ολυμπιονίκες κατόχους μεταλλίου, απλούς Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και λοιπούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι είναι ενάντια στις παράνομες απολύσεις και δια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει ότι "δεν πρόκειται να αναγνωρίσει όποια παράνομη και αντισυνταγματική απόλυση γίνει"».

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.