ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: 101 οι υπάλληλοι στη γγ του πρωθυπουργού

16:36 - 06 Σεπ 2013 | Πολιτική
Βουλή: 101 οι υπάλληλοι στη γγ του πρωθυπουργού
Στους 101 οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ο κ. Σταμάτης ανέφερε επίσης πως 46 εργαζόμενοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης.

Όσον αφορά την προέλευση των υπαλλήλων για τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, οι 72 εργαζόμενοι είναι ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες - μετακλητοί και αποσπασμένοι από άλλες θέσεις -, οκτώ απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και 21 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Όσον αφορά την Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης (υπό τον Π. Μπαλτάκο) υπηρετούν 46 εργαζόμενοι εκ των οποίων 14 μετακλητοί, ενώ οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις που θεσπίστηκαν με ΠΔ ανέρχονται σε 67.

Ο κ. Σταμάτης μετέφερε την δέσμευση του πρωθυπουργού πως οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε κυβερνητικά γραφεία θα μειωθούν περαιτέρω. "Η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όσο και με κάθε υπουργείο ξεχωριστά, προκειμένου να συλλέξει τα αναγκαία στοιχεία, ούτως ώστε με νέα απόφαση του Πρωθυπουργού να εξειδικευθεί ανά υπηρεσία ο περιορισμός που αφορά το σύνολο των προβλεπομένων θέσεων στο Π.Δ. 63/2005 (Α΄98), κενών ή μη", ανέφερε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.