ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: «Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο Β για την Ελλάδα»

13:04 - 08 Σεπ 2013 | Πολιτική
Βενιζέλος: «Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο Β για την Ελλάδα»
Βολές από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ΔΕθ. «Καλό σημάδι το πρωτογενές πλεόνασμα» σημείωσε ο Βενιζέλος.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί αναστολής πληρωμών και «κουρέματος» του χρέους, λέγοντας ότι η χώρα έχει ήδη πετύχει σημαντικότατο κούρεμα του χρέους (με το PSI), αλλά και χαμηλότερα επιτόκια για τα δάνεια που έχει λάβει.

«Το πατριωτικό καθήκον και η αγωνία για τον αδύναμο και τον μεσαίο, μας οδήγησαν στις δύσκολες επιλογές. Έτσι σώζονται οι άνθρωποι» είπε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «κλείνει το μάτι» λέγοντας τώρα για μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης -αφού έχουμε πάρει το δάνειο- και αν έρθει στην εξουσία θα πει ότι δεν μπορεί να το κάνει λόγω των συνθηκών. 

Αυτό είναι «βαθιά ανήθικο» τόνισε και παρατήρησε: «Δεν χρειάζεται να σε βγάλουν από το ευρώ για να σε τιμωρήσουν. Μπορείς να καταστραφείς έχοντας την ψευδαίσθηση ότι είσαι στο ευρώ».

Για τους αντιμνημονιακούς είπε ότι παίζουν στην πλάτη όσων κάνουν θυσίες, χωρίς διακρίσεις μεταξύ τους αν έχουν αριστερή, δεξιά ή ακροδεξιά καταγωγή.

Ο ίδιος αναγνώρισε, πάντωε ότι πολλά θα μπορούσαν να έχουν γίνει με διαφορετικό τρόπο, ωστόσο, υπενθύμισε τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς συσχετισμούς: «Είχαμε και έχουμε να κάνουμε με μια συντηρητική Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε όσους ρωτούν αν «βγαίνει το πρόγραμμα» και αν υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν οι θυσίες που γίνονται, απάντησε πως «δεν υπήρξε ποτέ, ούτε υπάρχει σχέδιο Β», και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή απλώς λέει ψέματα. 

Χαρακτήρισε θετικό δείγμα το γεγονός ότι η χώρα έχει για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο χαρακτήρισε καλή αφετηρία για ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

Ο αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι το Εθνικό Σχέδιο χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, αλληλεγγύη και σεβασμό στις θυσίες των πολιτών, αλλά και ενεργοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.