ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: «Δολιοφθορά εάν κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές δεν ψηφίσουν»

23:17 - 08 Σεπ 2013 | Πολιτική
Σαμαράς: «Δολιοφθορά εάν κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές δεν ψηφίσουν»
Λίγες ώρες μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ με αποδέκτες και τους διεθνείς εταίρους ο πρωθυπουργός απευθύνεται εκ νέου στην τρόικα σημειώνοντας ότι «τώρα η Ελλάδα τήρησε τη συμφωνία από την πλευρά της. Και οι δανειστές θα τηρήσουν κι εκείνοι τη συμφωνία από τη δική τους πλευρά.

Ο πρωθυπουργός απορρίπτει την πιθανότητα «κοινοβουλευτικού ατυχήματος», αλλά σημειώνει ότι εάν βουλευτές της πλειοψηφίας αρνηθούν να στηρίξουν κυβερνητικό νομοσχέδιο, τότε αυτό «δεν θα είναι ατύχημα αλλά δολιοφθορά».

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί αλλαγής πρωθυπουργού αναφέρει: «δύναμη μου δίνουν όσοι διακινούν σενάρια που λένε ότι πρέπει να αλλάξει ο πρωθυπουργός».

Στο ερώτημα εάν, στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν για νέα μέτρα, θα προσφύγει στις κάλπες, αναφέρει πως «κάναμε όσα συμφωνήσαμε. Θα τα κάνουμε μέχρι κεραίας, αλλά επιπρόσθετα μέτρα δεν θα πάρουμε. Ούτε επιτρέπεται να αποσταθεροποιήσω τη χώρα μιλώντας για πρόωρες εκλογές, τώρα που η Ελλάδα σταθεροποιείται» τόνισε.

Σχετικά με την αμυντική βιομηχανία, τονίζει ότι η χώρα την χρειάζεται, αλλά επιμένει στην ανάγκη αναδιάρθρωσης:

«Και το προσωπικό τους και η εμπειρία του είναι περιουσιακό στοιχείο για τη χώρα. Πάντως τώρα δεν είναι βιώσιμες και πρέπει να αναδιαρθρωθούν. Η τρόικα έχει τις απόψεις της και εμείς τις δικές μας. Θα υπάρξει διαπραγμάτευση και επ' αυτού.»

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ


«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει» γιατί «τα ψέματα κάποτε τελειώνουν», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «την ίδια στιγμή που η ελληνική κοινωνία βιώνει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά την Κατοχή και η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται ραγδαία, οι δανειστές μας κάνουν πάρτι με τα όσα κέρδισαν από την υπόθεση του ελληνικού χρέους, ενώ ο πρωθυπουργός καμαρώνει για τις επιτυχίες του».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.