ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή το ν/σ για το νέο Λύκειο

00:16 - 10 Σεπ 2013 | Πολιτική
Στη Βουλή το ν/σ για το νέο Λύκειο
Ξεκίνησε στο Β' θερινό τμήμα της Ολομέλειας της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο και η ψήφιση του θα γίνει σήμερα.

Η αυλαία της συζήτησης άνοιξε τη Δευτέρα με τους εισηγητές των κομμάτων και με την κυβερνητική πλειοψηφία να υπεραμύνεται των αλλαγών, ενώ το νομοσχέδιο δέχθηκε τα πυρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Μεταξύ των βασικών αλλαγών που προβλέπονται στις 51 τροπολογίες του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο, είναι η αύξηση κατά δύο των ωρών διδασκαλίας, από έξι σε οκτώ την εβδομάδα, των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ εφόσον αυτό κρίνεται σκόπιμο από τα τμήματά τους και η δυνατότητα σε δημοτικά, γυμνάσια η λύκεια να αυξήσουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις τον αριθμό των μαθητών τους ανά τμήμα κατά 10%.
Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα όταν εφαρμοσθεί το νέο εξεταστικό σύστημα της «τράπεζας θεμάτων» από την οποία θα αντλείται στο μέλλον το 50% των θεμάτων να γίνεται η κλήρωση ανά σχολείο και όχι κεντρικά.

Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα για τους εκπαιδευτικούς των τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν, θα διατεθούν για παροχή έργου στα Επαγγελματικά Λύκεια εντός της ίδιας διεύθυνσης στην οποία έχουν μεταταχθεί για το έτος 2013-14. Κάποιες αλλαγές τέλος προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων στο Λύκειο.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:07 - 10 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.