ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Θα βρούμε λύσεις αλλά με ανοιχτά σχολεία

13:07 - 11 Σεπ 2013 | Πολιτική
Βενιζέλος: Θα βρούμε λύσεις αλλά με ανοιχτά σχολεία
Πρόθυμος για την εξέρευση λύσεων στα προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση, αλλά με ανοιχτά τα σχολεία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από τη συνάντησή του με το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

«Συζητήσαμε για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν πράγματι στην εκπαίδευση, αλλά το βασικό είναι τα σχολεία να λειτουργούν, να είναι ανοικτά, να μην δημιουργούνται προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειές τους» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος για να τονίσει πως «όλα τα άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε καλόπιστα και να βρούμε λύσεις, παρά το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ακόμα ότι «για μας, το ολοήμερο σχολείο, τα ειδικά σχολεία για τα παιδιά με αναπηρία, η λειτουργία του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, που παρέχει ένα θεμελιώδες αγαθό στην κοινωνία μας, είναι μη διαπραγματεύσιμο» και πως «θα κάνουμε και ως πυλώνας της Κυβέρνησης και ως κόμμα, τα πάντα προς την κατεύθυνση αυτή». Επιπλέον εξέφρασε ευχές προς όλα τα παιδιά, όλων των σχολικών ηλικιών και στις οικογένειές τους, για μια καλή, γόνιμη σχολική χρονιά και ανέφερε πως «η κρίση μας βασανίζει ως κοινωνία, αλλά μέσα από την εκπαίδευση διαμορφώνουμε την προοπτική της νέας γενιάς, την προοπτική του έθνους μας».

ΔΟΕ: «Με τα χρήματα που διατίθενται, τα σχολεία θα δυσκολευτούν να λειτουργήσουν»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Χαράλαμπος Κόκκινος ανέφερε ότι ολοκληρώνονται, σήμερα, οι διαδικασίες βάσης με συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα και πως, αύριο, στην ολομέλεια των προέδρων, θα οριστικοποιηθεί ποιο αγωνιστικό πλαίσιο θα υπάρξει, για να προσθέσει πως «το βέβαιο είναι ότι θα υπάρχουν και απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες που θα αναδεικνύουν τα ζητήματα που μας απασχολούν». Προσδιορίζοντας αυτά τα προβλήματα, τα οποία έθεσε η Ομοσπονδία στον κ. Βενιζέλο και για τα οποία έλαβαν τη δέσμευσή του ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις, ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε στην αδιοριστία των εκπαιδευτικών, στα προβλήματα με τα οποία ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά, τα κενά, στην κατάργηση του ολοήμερου σχολείου «που έχει εκπαιδευτικές και κοινωνικές επιπτώσεις», στα ζητήματα που αφορούν στις αποσπάσεις και μετατάξεις, στο ζήτημα της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης.
«Με τα χρήματα που διατίθενται, τα σχολεία θα δυσκολευτούν να λειτουργήσουν, οι σχολικές επιτροπές αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα προβλήματα και στις δαπάνες που απαιτούνται να πραγματοποιήσουν» είπε και τόνισε πως «τα ζητήματα πιέζουν και απαιτούν άμεσα λύσεις». Ακόμα, υποστήριξε πως «είμαστε ο κλάδος που έχουμε δεχτεί πρωτοφανή οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση», για να συμπληρώσει ότι «στην κρίση, η απάντηση είναι η επένδυση στην παιδεία».
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, καθώς επίσης και οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χρήστος Πρωτόπαπας και Δημήτρης Καρύδης, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.