ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αιχμές Κουβέλη κατά της κυβέρνησης για τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος

19:24 - 11 Σεπ 2013 | Πολιτική
Αιχμές Κουβέλη κατά της κυβέρνησης για τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος
Την ανάγκη ανακοπής της λιτότητας και της ύφεσης, αλλά και της αναδιαπραγμάτευσης των μνημονίων υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται με αφορμή τη 78η ΔΕΘ.

«Η χώρα δεν χρειάζεται άλλα Μνημόνια και εκείνο που χρειάζεται είναι να σταματήσει αυτός ο δρόμος της ύφεσης αλλά και της λιτότητας», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, προσθέτοντας ότι μόνο με  την ανάπτυξη μπορεί να εξασφαλιστεί η έξοδος από την κρίση.

 

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε παράλληλα «επικοινωνιακή πολιτική» τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος. «Δεν χρειάζεται καμιά επικοινωνιακή πολιτική η οποία εξωραϊζει την κατάσταση. Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι πρωτογενές πλεόνασμα με το δεδομένο ότι δεν υπολογίζονται οι δημόσιες δαπάνες, οι οποίες δεν εκταμιεύονται, δεν γίνονται. Δεν υπολογίζεται ακόμη ότι το ελληνικό δημόσιο οφείλει. Οφείλει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, οφείλει στους έλληνες πολίτες. Κατά συνέπεια καμία υπεραισιοδοξία δεν χρειάζεται. Εκείνο που χρειάζεται είναι η αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση», σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.