ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τετ α τετ Τσίπρα με τον Άσμουσεν στη Γερμανία

08:20 - 16 Σεπ 2013 | Πολιτική
Τετ α τετ Τσίπρα με τον Άσμουσεν στη Γερμανία
Συνάντηση με το μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γκερκ Άσμουσεν, θα έχει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, που μεταβαίνει στη Γερμανία εντός της εβδομάδας, μετά από πρόσκληση του κόμματος «Die Linke».

Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά από την επίσκεψη του Γ.Ασμουσεν στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε ζητήσει επαφή με τον κ. Τσίπρα, η οποία όμως δεν είχε καταστεί δυνατή, λόγω απουσία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ από την πρωτεύουσα. 

Με δεδομένη τη θέση του κ. Τσίπρα περί αναγκαιότητας κουρέματος του χρέους, αλλά και τις απορριπτικές δηλώσεις εκ μέρους του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η συνάντηση δεν αναμένεται να δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα. 

Σε κάθε περίπτωση, όμως, μεγάλη συμβολική σημασία, καθώς η ηγεσία της ΕΚΤ δείχνει ότι θέλει να έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα. 

Παρά ταύτα, σημασία έχουν δύο επί μέρους στοιχεία, τα οποία πιθανώς να αποδειχθούν σημαντικά: το πρώτο είναι η σαφής τοποθέτηση του κ. Τσίπρα υπέρ της επιδίωξης και επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων και το δεύτερο, η αναφορά του σε νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία ενίσχυσης της ρευστότητας, τα οποία πιθανώς να τεθούν προς συζήτηση με το στέλεχος της ΕΚΤ.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:43 - 16 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.